Közélet

Letört áramszedő, sínekre dőlt fa Szatymaznál – hatalmas késésekkel indult a reggel a MÁV-nál

Nem csak a szegedi közösségi közlekedést intézte el az ónos eső, a kora reggeli vonatközlekedésben is akadtak gondok a megyében. A MÁV már hajnali fél 5-kor hatalmas problémával nézett szembe, mikor a Budapestre suhanó gyorsvonat áramszedője letört Szatymaznál, majd az is kiderült, hogy Kiskundorozsma és Szatymaz között fa dőlt a sínekre.

Mint közösségi oldalukon írják, a felfordulás már kora reggel elkezdődött, amikor a Szegedről Budapestre 4:34-kor elindult (7009-es számú) gyorsvonat áramszedője letört Szatymaznál, emiatt nem közlekedett tovább. A Szegedről a Nyugati pályaudvarra 5:47-kor induló (IC709-es) Torontál InterCity-vel utazhattak a gyorsvonat utasai. Később az áramszedőtörés miatt megvizsgálták a vasúti pályát, megállapították, hogy Kiskundorozsma és Szatymaz között fa dőlt a sínekre. A fa eltávolításáig – reggel 8 óráig – szünetelt a forgalom.

RÖVIDDEL 8 ÓRA ELŐTT TÁVOLÍTOTTÁK EL A BEDŐLT FÁT

Röviddel 8 óra előtt eltávolították a bedőlt fát, így megindulhatott a vonatforgalom Kiskundorozsma és Szeged között. A menetrend délelőtt helyreállt a Budapest-Szeged vonalon. Vagyis,

  • a Szegedről Budapestre 8:45-kor induló (IC727-es) Kodály InterCity már teljes útvonalon közlekedik, nem kell átszállni pótlóbuszra.
  • A Nyugati pályaudvarról Szegedre 6:53-kor elindult (IC702-es) Tiszavirág InterCity Kiskunfélegyházától Szegedig a 8:33-kor induló (7022-es számú) személyvonat menetrendje szerint közlekedik, annak állomásain és megállóhelyein is megáll, ezért 10-15 perccel növekedhet a menetideje.
  • A Szeged és Budapest közötti (IC707-es) Napfény InterCity a jelentős késése miatt csak Ceglédig közlekedett. Emiatt a Nyugati helyett Ceglédről indul Szegedre, várhatóan 25-30 perces késéssel a (IC732-es) Napfény InterCity.
  • Az utasok a Nyugatiból 10:03-kor Ceglédre induló (2814-es) Z50-es vonattal utazhattak. Cegléden biztosítják az átszállást az InterCity-re.
  • A Szegedről Budapestre 7:45-kor induló (IC717-es) Aranyhomok InterCity nem közlekedett.
  • A Tiszavirág InterCity, a Nyugati pályaudvarról Szegedre 8:53-kor és 10:53-kor induló (IC722-es és 704-es) Torontál és Aranyhomok InterCity-k nem IC-minőségű kocsikkal közlekedtek.

FORGALMI ZAVAR SZEGEDEN

Jelenleg három helyszínen fakidőlés és ágszakadás miatt van forgalmi zavar – írta kedd délelőtti közleményében a Szegedi Közlekedési Társaság, az elhárításon a kollégáik Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelemmel közösen dolgoznak.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: researchers
  2. Visszajelzés: sex loạn luân
'Fel a tetejéhez' gomb