Mindenmás

Pancser csempész rendőrkézen: Ásotthalomnál, a zsaruktól 20 méterre vette fel a migránsokat az ukrán férfi

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az ukrán férfinak, aki 6 illegális határátlépő csempészésében működött közre – olvasható az Ügyészség honlapján, ahol kiemelték: a csempész karácsony első napján, Ásotthalom külterületén vette fel a szír menekülteket, mindössze 20 méterre a rendőröktől.

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a Lengyelországban élő ukrán gyanúsított Magyarországon bérelt egy gépkocsit azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. A férfi karácsony első napján este érkezett Ásotthalom külterületére, ahol megállt egy erdős rész mellett. Ezután a férfi felvett a járműbe 6, magát szír állampolgárságúnak valló személyt, akik a 20 méterre álló rendőrjárőr előtt szaladtak ki a fák  közül és szálltak be az autóba. A migránsokat a gyanúsított megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. A férfi Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök igazoltatták, majd őrizetbe vették.

AZ UKRÁN FÉRFI LETARTÓZTATÁSÁT INDÍTVÁNYOZTA AZ ÜGYÉSZSÉG

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója ma tart ülést, telekommunikációs eszközzel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb