Mindenmás

Elő a lengébb ruhákkal, akár a napi melegrekord is megdőlhet pénteken – tavaszias idővel köszönt ránk a szilveszter napja Szegeden

Szilveszter napján az ország nagy részén tavaszias idő jöhet 10-16 fokos maximumokkal, míg Szegedre 13 fokot jósolnak. A reggel még ködösen, párásan telhet, majd délutánra kisüt a nap. Hajnalban 3 fokot, majd napközben már 13 fokot mérhetünk Szegeden.

Az OMSZ előrejelzése szerint “hőhullám” araszol be Nyugat-Európába, így szilveszterkor Magyarországon a napi melegrekord is megdőlhet. Mint írják, a Kárpát-medence fölé szokatlanul meleg levegő áramlik a holnapi nap során. Ennek köszönhetően óév napján az északkeleti megyéket leszámítva általában 10 és 16 fok között alakulhatnak a csúcsértékek, ezzel pedig Magyarországon van esély december 31-én a napi (és a fővárosi) melegrekord megdőlésére is.

Szilveszter éjszaka egy hidegfront hatására megerősödik, több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél, így szombaton szeles, de napos időre van kilátás Szegeden. Délutánra ismét 10-15 fok közé melegszik a levegő. Az Időkép szerint a kellemes, tavaszias időjárás még a jövő hét elején is velünk marad, aminek szerdán, egy hidegfront vet véget Szegeden.


Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb