Szegedi Arcok

Glitter és csillogás, avagy, hogyan legyen észbontóan ragyogó a szilveszteri makeup-exkluzív interjú Hamza Vanessa, szegedi sminkessel

A szilveszterről mindenkinek az extravagáns, feltűnő sminkek jutnak az eszébe, amikor kicsit kibújhatunk a hétköznapi szerepünkből és egy estére megcsillogtathatjuk észbontóan ragyogó makeup-unkat, amely új emberré varázsol minket, legalábbis az év utolsó estéjére. Arról, hogyan dobhatod fel a 2021-et búcsúztató, 2022-őt köszöntő legtrendibb sminked, Hamza Vanessával, szegedi sminkessel beszélgettünk, aki egyedi, meghökkentő, néha bizarr, máskor lágy ecsetvonásaival kápráztatja el követőit a közösségi oldalain.

VANESSA A KÉSŐBBIEKBEN A FILMIPARBAN SZERETNE DOLGOZNI SMINKESKÉNT

A jól megkomponált arcfestések nem kis előkészületet és tervezést igényelnek, árulta el számunkra Vanessa, ahogy azt is, álma, hogy a későbbiekben a filmiparban dolgozhasson sminkesként. Ezért kezdetben autodidakta módon az internetről leste el a smink tippeket, majd Szegeden elvégezte Turbucz Tímea Makeup Sminkiskoláját, s hogy közelebb kerülhessen céljaihoz, Budapesten elsajátította a Színház És Film Intézetben a fodrászat, valamint a smink- és maszk készítésének alapjait is.

VANESSA AZ ÖTLETTŐL A MEGVALÓSÍTÁSIG MINDENT EGYMAGA DOLGOZ KI

Noha Vanessa fő profilja az alkalmi sminkek készítése, kreativitását a különböző tematikus maszkok megalkotásában éli ki: így nem maradhatnak ki a repertoárjából a rémisztő halloweeni sminkek, a karácsonyi, de a szilveszteri extravagáns alkotások sem. Vanessa elárulta, az ötlettől a megvalósításig mindent egymaga hoz létre, beleértve a kiegészítőket, mint például a fejdíszeket is. Ez pedig nem kis munkát vesz igénybe, egy-egy komolyabb test-és arcfestéses smink 5-6 óra alatt születik meg.

Vanessa elárulta, mivel a filmes szakma felé kacsingat, a véres, hátborzongató sminkek állnak hozzá közelebb, és volt is szerencséje már különböző forgatásokon kipróbálnia magát. Nyáron például részt vett a Deluded nevű videójáték forgatásán.

MILYEN SMINKKEL BÚCSÚZTASSUK 2021-ET?

Vanessánál természetesen rákérdeztünk arra is, milyen sminkeket javasolna szilveszterre, ami igazán trendi és divatos most 2021 év végén. A fiatal alkotó elárulta, erre az alkalomra a csillogó, feltűnő sminkeket ajánlja, jöhet a glitter minden mennyiségben, akár szemhéjra, akár szájra ragasztva. A szilveszter színei az arany és az ezüst, ezzel biztosan nem lőhetünk mellé, de akár egy egyszerű vörös rúzst is fel lehet dobni egy kis csillámmal. Trendinek számítanak a színes, vagy fehér grafikus tusvonalak, amelyeket bátran feldobhatunk egy-egy strasszkővel a szem környékén. Aki viszont klasszikusabb, visszafogottabb sminkkel búcsúztatná az óévet, annak Vanessa a füstös szemet javasolja, ami eleganciájával mindig, minden alkalomra telitalálat.

A fotókat köszönjük Vanessának!

Forrás: Insta és Tiktok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb