Smart Szeged

“A legbonyolultabb szerkezet, ami Magyarországon elképzelhető” – egyedi zsalurendszerekkel bővítik a makói Hagymatikumot

Íves, egyedi vasbeton zsalurendszerekkel épül át a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő, a szerkezetépítési feladatokat végző cég projektigazgatója szerint a Makovecz Imre tervei alapján megújuló strandfürdő a legbonyolultabb szerkezet, ami ma Magyarországon elképzelhető.

MAGYARORSZÁG LEGBONYOLULTABB SZERKEZETE

„A Makovecz Imre tervei alapján megújuló strandfürdő a legbonyolultabb szerkezet, ami ma Magyarországon elképzelhető. Az íves falszakaszok következtében olyan egyedi vasbetonfelületek alakulnak ki, ami egy szerkezetépítőnek óriási kihívás” – magyarázta Sinkó Gergő, a szerkezetépítési feladatokat végző MOST-ÉPKER Kft. projektigazgatója a Magyar Építőknek.

AZ ÉPÜLET SZERKEZETÉNEK LELKE AZ EGYEDI ZSALURENDSZER

A cég kizárólag a MEVA Zrt. egyedi, íves zsalurendszereit használja a kivitelezés során. Mint a szakember elmondta, ez a különleges feladat rendkívül szoros együttműködést kíván:

„Négy hónapja dolgozunk közösen ezen az építkezésen. A megvalósításhoz napi szintű nyomkövetés szükséges, hogy az adott ívek, szerkezetek abban a méretben és úgy készüljenek el, ahogy azok a kiviteli tervben vannak. Az íves zsaluzatokon, a födémeken, medenceoldalfalakon, pilléreken túl egy csúcskülönlegesség is van a szerkezetben: egy olyan födém, amelynek vége nem csak lejtésben van, hanem még íves is. Ezt az amorf zsaluzási formát a MEVA a legmagasabb szakmai szinten valósítja meg.”

– indokolta a bizalmon alapuló együttműködést a projektigazgató, majd hozzátette, az első tollvonásoktól kezdve együtt dolgoznak a Hagymatikumon.

A Makói Hagymatikum Gyógyfürdőt Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján bővítik ki. Az élményfürdő, amelyben egy három és egy négy karéjos fürdőmedence kapott helyet, kiegészül Gerencsér Judit tervei alapján épülő öltöző szárnnyal, csúszda toronnyal, továbbá Csernyus Lőrinc tervei alapján készül a kültéri gyógymedence. Makó történetének legnagyobb beruházása sokévnyi előkészítő munka után tavaly nyár elején indult el.

Fotók és forrás: Magyar Építők

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb