Közélet

Túladagolhatta a kábítószert Homonnay Gergely, az olasz lapok drogpartiról írnak

Drogot találtak a szombaton holtan talált, Szegeden végzett Homonnay Gergely író-influenszer személyes holmija között, valamint a szekrényében is, az Origo szerint ügyvédje arról nyilatkozott, hogy az olasz rendőrség a drogtúladagolást vizsgálja, az olasz lapok beszámolói szerint GHB-t (ismertebb nevén Gina) találtak Homonnay-nál, és más – por alakú kábítószer is lehetett nála. A GHB azért is rendkívül veszélyes, mert nagyon hamar okozhat túladagolást és halált.

SZOMBAT HAJNALBAN EGY OLASZ MELEGBÁR TÖRÖKFÜRDŐJÉBEN TALÁLTÁK MEG A HOLTTESTÉT

Korábban írtuk: szombat hajnalban holtan találták Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát. A 46 éves, gyulai születésű, a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, a rendszerváltás idején Szegeden Fidesz-aktivistaként tevékenykedő, majd 2018-ban a DK-hoz csatlakozó influenszer holttestét a Rómában található Bananon nevű melegbár törökfürdőjének mosdójában találták meg. 

AZ OLASZ LAPOK DROGPARTIRÓL ÍRNAK

Az olasz lapok már korábban kiemelték, hogy Homonnay személyes tárgyai között és szekrényében kábítószer keverékre utaló “porokat és folyadékokat” találtak. Amennyiben az utólagos rendőrségi nyomozás alátámasztja a kábítószer túladagolás tényét, az újra reflektorfénybe helyezné a pszichoaktív szerek felhasználásának terjedését az olasz fővárosban – írja a La Repubblica napilap.

Az Il Messaggero napilap már a címében drogpartiról ír. 

A Corriere della Sera napilap közli, hogy Luca Guerzoni ügyész a helyszínen talált drogok miatt bűnügyi nyomozást rendelt el (a kábítószer terjesztése Olaszországban is bűncselekmény, meg akarják találni a dílert, akitől Homonnay a drogot vette). A csendőrség jelenleg Homonnay telefonbeszélgetéseit vizsgálja át. 

Mint az Origo írja, a Gina néven ismert GHB-t nagyon könnyű túladagolni, már 2 gramm felett kialakulhat a mélyalvás, sőt, az eszméletvesztés és az életveszélyes állapot is.

MEGSZÓLALT A NŐVÉRE IS, KIZÁRTNAK TARTJA, HOGY AZ ÖCCSE DROGOZOTT VOLNA

Az író Németországban élő nővére, Homonnay Katalin teljesen összetört a hírek hallatán, akit az olasz rendőrség hozzáállása is felzaklatott. A nő a közösségi médiában határozottan azt állította, hogy Homonnay Gergely nem kábítószerezett, ugyanis öccse korábban már kigyógyult a rákból, így „nem engedhette meg magának, hogy ilyen életmódot folytasson”.

“A lányomra talált rá az olasz rendőrség, engem meg sem kerestek. Németországban élek, még fel sem fogtam a történteket. Nem tartom korrektnek az intézkedéseket, hiszen meg sem kérdeztek semmiről!” – közölte a Blikk megkeresésére Homonnay Gergely testvére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb