Mindenmás

A szegedi ügyészség 15 év fegyházbüntetést kért ma arra a férfira, aki álmukban megpróbálta megölni volt élettársa rokonait, köztük egy gyereket is

A Szegedi Törvényszéken szerdán előkészítő ülésen tárgyalták annak a férfinak az ügyét, aki álmukban megpróbálta megölni korábbi élettársa rokonait, köztük egy gyereket, mindezt még tavaly Apátfalván.

A 36 éves tótkomlósi férfit több ember, részben a 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják.

A FÉRFI MÁR KORÁBBAN IS BÁNTALMAZTA A VOLT ÉLETTÁRSÁT

A férfi több alkalommal bántalmazta, illetve megfenyegette korábbi élettársát – emiatt jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene -, a nő ezért anyaotthonba költözött, amelyről azonban nem tájékoztatta a vádlottat. Ezért a férfi tavaly január 20-án este ittasan megjelent a nő rokonainak apátfalvi otthonában, és kérte, hogy ott maradhasson éjszakára. Ezt a sértettek elutasították, a bejárati kaput lelakatolták, valamint a kutyát is elengedték. A vádlott – miután többször is hívogatta telefonon korábbi élettársa fivérét – éjszaka visszatért az épülethez, bemászott az udvarra, és bement az házba. Az ingatlanban a nő testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludt. A vádlott hozzájuk lépett, azt kiáltotta, hogy “megölöm a fiadat, meghaltok”, majd egy késsel az alvó gyermek felé szúrt.

A VÁDLOTT TÖBBSZÖR IS MEGSZÚRTA AZ ÉDESAPÁT

A gyermek édesapja a kiabálásra felébredt, és a szúrást sikerült a kezével felfognia, míg a gyermeket édesanyja kirántotta az ágyból. A vádlott ezután többször megszúrta az édesapát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Életét csak a rokonai nyújtotta elsősegély, és az elvégzett műtétek mentették meg. Végül az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, és sikerült megfékeznie a vádlottat, aki elmenekült a házból. 

TAGADJA, HOGY A GYEREKET IS MEG AKARTA ÖLNI

Az ügyészség a vádlottal szemben a bűnösség beismerése esetére 15 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, melyből nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróságra kéz- és lábbilincsben elővezetett férfi elismerte, hogy megszúrta korábbi élettársa fivérét, azt azonban tagadta, hogy a gyereket is meg akarta ölni. Az ügyben a bíróság ezért tárgyaláson fog dönteni.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb