Sport

Hajrá Szeged! Jászapáti Petra már biztos ott lesz a februárban startoló pekingi téli olimpián

A tervezettnél előbb, akár már a következő napokban keretet hirdethet a február 4-én kezdődő pekingi XXIV. téli olimpiai játékokra készülő magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szakvezetése. Egy biztos: Szegedről Jászapáti Petra már biztos ott lesz az ötkarikás játékokon.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser a szerdai, sajtónyilvános edzést követően az MTI-nek elmondta, hogy elsősorban a koronavírus-járvány újabb hulláma, a korábbinál jobban fertőző omikron variáns miatt kényszerülnek arra a lépésre, hogy előbb hirdetnek keretet. Az ötkarikás együttes biztos tagjait – Liu Shaolin Sándort, Liu Shaoangot, Krueger John-Henryt és a szegedi versenyzőt, Jászapáti Petrát -, valamint azokat, akiknek van esélyük bekerülni a csapatba, már most elkülönítik, egy közeli szállodába kapnak külön szobát, és ott, illetve a Gyakorló Jégcsarnokban fogják élni az életüket az indulásig.

PETRA FIZIKAILAG REMEKÜL VAN, KEMÉNYEN EDZ AZ OLIMPIÁRA

Jászapáti Petra úgy fogalmazott, hogy fizikailag jól érzi magát, most még a kemény edzések mennek, hogy később már a formába időzítésen legyen a hangsúly. “Nem gondolkodom előre, napról napra szeretnék jól futni. A programot nem én állítottam össze, ez van, ehhez kell igazodni. Igyekszem a kemény edzések mellett sokat olvasni, filmeket nézni, és beszélni a családommal, barátaimmal” – mondta a 23 éves szegedi versenyző, aki az első vk-futam győztes magyar női rövidpályás gyorskorcsolyázónak vallhatja magát. A két Liu és Krueger mellett még két férfi, Jászapáti mellett pedig még egy női magyar versenyző utazhat Pekingbe. A 2-2 férfi és női korist felvonultató vegyes váltóban – amely új szám a játékokon – a két magyar női versenyző helye biztos, ugyanakkor az öt férfi indulót lehet a verseny alatt cserélni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb