Sport

Impossible is nothing: 80 évesen a nyolcadik olimpiájára teker el a szentesi Cseuz Laci bácsi

2024-ben ismét biciklire pattan a legendás szentesi tornatanár Cseuz László, aki az elmúlt harminc évben nem kevesebb, mint hét alkalommal tekert el a világ más és más pontjain megrendezett nyári olimpiai játékok aktuális helyszínére – írja a Promenad24.hu. A magyar biciklis-történelem ismert személyisége a tervek szerint 3500 kilométeres távon, Párizsig hajtja majd a biciklit.

KÜLÖNLEGES OLIMPIA, KÜLÖNLEGES CÉL LACI BÁCSI NYOLCVANADIK SZÜLETÉSNAPJÁRA

A 2022-es esztendő Laci bácsi számára is új kihívásokat tartogat, aki kiemelt célként tűzte ki, hogy 80 évesen, nyolcadik alkalommal is elteker az olimpiára. Ez utóbbi 2024-ben lesz, Párizsban, egy egészen különleges koncepció szerint:

A 2024-es párizsi olimpiai játékok szervezőbizottsága meglepő bejelentéssel rukkolt elő, megdöbbentve a közvéleményt. A francia rendezők a korábban megszokottakkal szemben, nem a párizsi olimpiai stadionban, hanem a Szajna folyón rendezik meg a nyitóünnepséget, páratlan élményt nyújtva ezzel a játékok szerelmeseinek.

78 ÉVES ÉS MÉG MINDIG TANÍT, SŐT, ESZE ÁGÁBAN SINCS OTTHON ÜLNI

“Már csak két és fél év kell, bízom abban, hogy az egészségemmel sem lesz probléma. Jelenleg nincs, tehát a felkészülésemmel nem lesz gond és akaraterőm is biztosan lesz. Jó lenne elmenni, hiszen milyen jól hangzik az, hogy 80 évesen a nyolcadik olimpiára megyek” – magyarázta a portálnak a közismert szentesi pedagógus-sportember, aki jelenleg a péceli Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában testnevelő tanár, ám a tanítási év végén szeretne visszaköltözni szülővárosába. Elmondása szerint mindenképpen szeretne majd munkát vállalni, mert nem tudja elképzelni azt, hogy otthon üljön.

EGY IGAZI CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI LEGENDA, KÉT KERÉKEN

A magát átlagos képességűnek valló Cseuz László évtizedek óta testnevelő tanárként dolgozik, az olimpiai túráit 1992-ben kezdte, akkor még nem tudta elképzelni, hogy 29 évvel később, 77 éves korában fogja befejezni azokat – írta kiadója a “Nincs lehetetlen – kerékpárral olimpiára, tour de Covid” című könyvének ajánlójában. A döbbenet, hogy a fentiekkel ellentétben, mint a szemlézett interjúban bejelentette, esze ágában sincs befejezni a kerekezést.

Mint írják, 7 olimpián vett részt, a 8. csak a járvány miatt maradt el, de a tervezett 9000 km-t az országon belül így is simán teljesíteni tudta. Többször abba akarta hagyni, így a 3. és az 5. olimpia után is, de az egészségi állapota, valamint a sport és a testmozgás szeretete nem engedte, hogy leszálljon a kerékpárról. Azt állítja, hogy bringás túráival lett teljes az élete, minden sikerét az akaraterejének köszönheti, hogy az átlagnál többet tudott teljesíteni akár a munkái során, valamint úgy is, mint amatőr sportoló.

“A nővérem azt mondta, hogy őrültség, ne csináljam, míg a lányom számára teljesen természetes, hogy elmegyek. Megszokták már, hogy négyévente ilyen útra vállalkozom” – zárta gondolatait a 80 évesen is megállíthatatlan szentesi testnevelőtanár.

A Laci bácsival készített teljes interjút IDE kattintva találod.

Forrás: Promenad24.hu

Olimpiai tervrajzok: MOB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb