Közélet

Véletlenül hat (!) Pfizert kapott 12 magyar, az ügyben megszólalt a szegedi Boldogkői Zsolt is

12 oltakozó tévedésből egyszerre hat dózis koronavírus elleni oltást kapott a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. A médiához eljutott információt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) is megerősítette.

12 OLTAKOZÓ KAPTA MEG A HATSZOROS KONCENTRÁTUMOT

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az RTL Klubhoz eljuttatott tájékoztatásában azt írta:

Január 3-án 12 oltakozó hígítatlanul kapta meg a Pfizer-vakcinát.

Az OKFŐ szerint a hibát nagyon gyorsan felismerték, az érintettek folyamatos megfigyelés alatt állnak. A vakcina felvétele után 48 órával hőemelkedésen kívül az összes oltási reakció megszűnt náluk – áll a tájékoztatásban. Az Országos Kórházi Főigazgatóság közölte, a történtek hátterében egyértelműen emberi mulasztás áll. Az intézmény az ügyben vizsgálatot indított, ami jelenleg is folyamatban van.

MEGSZÓLALT A SZEGEDI BOLDOGKŐI ZSOLT IS, SZERINTE NEM LESZ BAJA A HATSZOROSAN BEOLTOTTAKNAK

Boldogkői Zsolt szegedi virológus szerint nem lesz semmi bajuk azoknak, akik hat dózis oltóanyagot kaptak meg egyszerre.

“Én azt mondanám, hogy semmi különös negatív hatása nem lesz. Hogyha több antigén kerül a szervezetbe, akkor egy erősebb immunválaszt produkál” – idézte az Index a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanárát, aki szerint speciális immunológiai betegségek vagy problémák esetében alakulhat ki anafilaxiás sokk, de továbbra is úgy véli, nem lesz semmi komoly probléma a mostani esetből.

Forrás: Index, RTL Klub

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb