Smart Szeged

Megvan, ki építheti meg a Hotel Szent Gellért Fórumot Szegeden

Kétségtelen, hogy a fejlődés útján van Szeged, hiszen egy nagyszabású szállodaberuházás veszi hamarosan kezdetét, mégpedig a helyi sport- és ifjúsági központ mellett, egy 50 szobás, kertkapcsolattal rendelkezdő sporthotel épül meg – derült ki az uniós közbeszerzési adatokból, amelyben kihirdették a projekt nyertes kivitelezőjét is.

Az újépítésű, négycsillagos besorolású létesítmény a Szegedi Ifjúsági Centrumhoz kapcsolódva, az egykori Napfény kemping helyén valósul meg a Dorozsmai út 2-4. szám alatt. Az épület pedig a Hotel Szent Gellért Fórum nevet fogja kapni. A beruházás a Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából, a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében valósul meg, több mint nettó 3 milliárd 264 millió forint értékben.

A SPORTKOMPLEXUMNÁL IS A MARKET ÉPÍTŐ ZRT. VOLT A KIVITELEZŐ

A leendő hotel mellett található UEFA 4-es kategóriájú stadiont, rendezvényközpontot, szabadtéri színpadot és sportpályákat is magában foglaló Szent Gellért Fórum sportkomplexum szintén a Market munkájával valósult meg. A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2019-ben átadott központja négyezer állami gondozott gyermek, valamint 11 ezer diák rendezvényeit szolgálja jelenleg is Szegeden.

TÖBB MINT 2500 NÉGYZETMÉTERES ZÖLDTERÜLET TARTOZIK MAJD A SZÁLLODÁHOZ

A Magyar Építők azt írja, hogy a Hotel Stars Union, illetve LEED Silver minősítésnek is megfelelő 4 csillagos színvonalú hotel összesen 5937,15 négyzetméteres alapterületen jön létre. Az épület földszint plusz két emeleti szinttel fog rendelkezni egy 3834 négyzetméteres szintterületen, amelyhez egy 2526 négyzetméteres zöldterület is tartozni fog. A tereprendezési és kertépítési feladatok során belső közlekedő utakat és parkolókat is létesítenek. A tervek szerint:

  • a földszinten kap majd helyet egy recepció, közösségi terek, lobby, konferenciaterem, egy 350-400 adagos főzőkonyha-és étterem, wellness kiszolgáló funkciók, terasz, valamint egy a kápolna,
  • a két emeleten minden szinten 22 standard szobát és egy-egy apartmant, illetve akadálymentesített- és családi szállodai szobákákat, továbbá közlekedőket és teraszokat alakítanak ki,
  • a tetőtérben pedig a különböző gépészeti helyiségek és a tetőkert fog elhelyezkedni.

KOMPLEX FELADAT ÁLL A KIVITELEZŐK ELŐTT

Az épület középfolyosós elrendezésű lesz, szerkezetét tekintve pedig vasbeton vázas, falazott tartó- és térelválasztó falakból, valamint szerelt válaszfalakból álló kialakítást kap. A nyertes kivitelezők feladata kiterjed az épület teljes szakipari munkálatainak elvégzésére, köztük a vakolási munkákra, hideg és melegburkolatok beépítésére, felületképzésekre, homlokzatok kialakítására, nyílászárók elhelyezésére, lakatos munkákra, szigetelésekre, továbbá a felvonók beépítésére. Mindemellett a pályázatban kitérnek a szükséges gépészeti munkák elvégzésére is, amelynek részeként a komplett hűtés-fűtés, szellőzés, víz-gáz-csatorna ellátás, és a közművek kiépítése is a projekt részét képezi a különböző elektromos és villanyszerelési feladatokkal együtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb