BlogSport

Férfi kézilabda-Európa-bajnokság kisokos: minden, amit a megmérettetés szegedi helyszínéről és játékosairól tudni lehet

A kézilabdabarátok már az Európa-bajnokság lázában égnek, hiszen január 13-án, csütörtökön elstartol a grandiózus megmérettetés, amelyet részben a szegedi Pick Arénában rendeznek meg. Cikkünkben összeszedtük nektek a legfontosabb infókat a sporttörténelmi eseményről!

A BAJNOKSÁG ÖT HELYSZÍNE KÖZÜL AZ EGYIK A SZEGEDI PICK ARÉNA LESZ

A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság azért is különleges, mert Magyarország és Szlovákia először rendezheti meg azt 2022. január 13. és 30. között. A grandiózus sportesemény azért is lesz hatalmas élmény nekünk szegedieknek, mert a bajnokság öt helyszíne közül az egyik, Budapest, Debrecen, Kassa és Pozsony mellett, a decemberben felavatott Pick Aréna lesz, sőt a Pick Szeged játékosai közül 12-en pályára léphetnek hazájuk válogatottjában.  

A PICK SZEGED NÉGY MAGYAR JÁTÉKOSA IS KÉPVISELI HAZÁNKAT

A magyar nemzeti csapatban négy szegedi található: Mikler Roland, Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Rosta Miklós, akik Budapesten, a közelmúltban átadott új budapesti Arénában vívják a meccseiket. Január 13-án a hollandok ellen kezdenek, majd 16-án a Pick Szeged csapatának egyik irányítóját, a Miguel Martinst is a soraiban tudó Portugália lesz az ellenfelük. Az utolsó csoportmeccset január 18-án Izland ellen vívják.

A SZERBIA-UKRAJNA MECCSEL STARTOL EL SZEGEDEN A BAJNOKSÁG

Január 13-án, rögtön a nyitónapon, 18 órakor a Szerbia és Ukrajna meccsel startol el Szegeden a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság, majd 20:45-től Horvátország küzd meg Franciaországgal a vadiúj Pick Arénában. Így városunkban a Bogdan Radivojevics fémjelezte szerb együttesnek szurkolhatunk először. Egy biztos, a szerb-horvát rangadó nem mindennapi meccsnek ígérkezik. A két csapat mellett a mindig bombaerős franciák és ukránok szerepelnek a szegedi csoportban.

A PICK SZEGED JÁTÉKOSAI KÖZÜL TÖBBEN IS HAZÁJUK VÁLOGATOTTJÁT ERŐSÍTIK

A szlovén együttesbe Nik Henigman és Borut Mackovsek kapott meghívót. Debrecen lesz a főhadiszállásuk, Dánia, Észak-Macedónia és Montenegró az ellenfelük. Sebastian Frimmel (Ausztria) Pozsonyban szerepel majd. Nem egy csoportban van a két válogatott, Seppóék a német, a fehérorosz és a lengyel gárdával, míg Garziék a svédekkel, a csehekkel és bosnyákokkal szerepelnek együtt. A norvég nemzeti együttesbe is két szegedi kapott meghívót: Kent Robin Tönnesen és Alexander Blonz. A skandinávok Kassán játszanak az oroszok, a szlovákok és a litvánok ellen.

Forrás: pickhandball.hu/watchgamesseemore.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: buy Blackberry Dream
'Fel a tetejéhez' gomb