Gasztro

Januárban eltűnik a szegedi boltok polcairól az Uncle Ben’s, túl rasszista íze volt az eddiginek

Sajtóközleményben számolt be róla az Uncle Ben’s, illetve a gyártó Mars Food magyarországi képviselete, hogy mostantól nem lesz Uncle Ben’s, helyette Ben’s Originals néven árulják majd termékeiket – írja a 444. A cég a Black Lives Matter mozgalom elindulását követően döntött úgy, hogy a cég kabalafigurája, Uncle Ben leginkább szolgának tűnt az ábrázolásokon, magyarán, a márkanév és a logó a rasszizmust erősíti.

A Mars Food a 2020 májusában a Black Lives Matter mozgalomban testet öltő tiltakozási hullám után vizsgálta meg annak kérdését, hogy a márka mennyiben erősíthet fel bizonyos rasszista sztereotípiákat, mennyire érezhetik esetleg az afroamerikaiak, hogy magán visel rabszolgatartásra utaló motívumokat – írja a portál.

„A korábbi arckép eltávolítása hozzájárul a méltányosabb ábrázoláshoz, valamint jelzi a márka törekvését egy nyitottabb és elfogadóbb jövő megteremtéséért. A csomagolások lecserélése világszerte 2021-ben elkezdődött, a magyarországi boltok polcain 2022 januárjától lesznek elérhetőek a megújult termékek” – írja közleményében a cég.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb