Mindenmás

Brutális tűzeset keddre: mentőhelikopter is érkezett a Hunyadi téri robbanáshoz Szegeden

Kedden dél körül csúnya tűz ütött ki az egyik lakóépületben a Tavasz utcában a Hunyadi tér körül Szegeden – jelezte számos olvasónk a szerkesztőségünk felé az eset után nem sokkal.

A Katasztrófavédelem honlapján azt írják, hogy teljes terjedelmében ég egy lakóház Szegeden, a Hunyadi téren. A tűzhöz a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Zsolt nevű olvasónk fotókat is küldött, hogy szemléltesse mekkora a tűz, jól látszik, hogy mekkora a baj, és hogy milyen messzire ellátszik a füst a város felett. Köszönjük szépen a képeket!

FRISSÍTVE (12:50): ROBBANÁS TÖRTÉNT

Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy robbanás okozta a tüzet a Hunyadi téren, ami egy társasház mellett lévő magánházban történt. A robbanás okát még vizsgálják az illetékesek. Az említett lakóház életveszélyessé vált, a tűzoltók is nehezen tudják megközelíteni, a társasház viszont ép. A balesetben egy ember súlyosan megsérült.

FRISSÍTVE (13:23): MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

Ezekben a pillanatokban egy mentőhelikopter is befutott, a Hunyadi téri futballpályán landolt – tudtuk meg a helyszínen tartózkodó olvasónktól. Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője korábban elmondta: egy személy súlyosan megsérült a robbanás következtében. A mentőhelikopter feltehetőleg őt szállította most el.

FRISSÍTVE (13:55): A TŰZOLTÓK MÉG MINDIG DOLGOZNAK

A tűzoltók még mindig nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen, ahonnan Tomi olvasónk fotót is küldött. Köszönjük szépen!

FRISSÍTVE (14:20): KRITIKUS ÁLLAPOTBAN VAN A SÉRÜLT

Délután kettő után pár perccel szállt fel a mentőhelikopter a Hunyadi téri futballpályáról Szegeden, fedélzetén azzal a kritikus állapotban lévő sérülttel, aki a délben történ robbanás közben sérült meg – tudtuk meg nem hivatalos forrásainktól. Mint kiderült, a súlyosan megsérült embert a budapesti Honvédkórházba szállítják Szegedről. 

FRISSÍTVE (15:45): SIKERÜL ELOLTANI A LÁNGOKAT

A szegedi hivatásos tűzoltóknak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett délután fél 4-re sikerült a lángokat eloltani. Az épület lakhatatlanná vált, a tetőszerkezete több helyen beszakadt, a fala is megrogyott. Oltás közben a rajok két embert kikísértek a szomszédos ingatlanból. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett.

MEGRÁZÓ FELVÉTELEK A HELYSZÍNRŐL

A helyszínről, az oltásról és a tűzoltók erőn feletti munkájáról Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője küldött megrázó felvételeket a Szeged365-nek.

Ez ma már a második tűzeset a megyében. Vigyázzatok magatokra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb