Mindenmás

Reggeli karambol: a 2-es villamos már a teljes vonalon közlekedik, még több fotó az összetört tram-trainről

Reggel fél 9 környékén a Boldogasszony sugárút és a Liliom utcák találkozásánál durrant össze egy X5-ös BMW az éppen arra hasító tram-trainnel. A MÁV azóta fotókat is közzétett a balesetben összetört vasútvillamosról és arra kéri a személyautóval közlekedőket, hogy mindenki tartsa be a KRESZ-t. Mindezek mellett az SZKT is frissítette a mai menetrendet, a kettes villamos már a teljes vonalon jár.

A csattanás során egyébként kitört a tram-train jobb első ablaka, egyben megsérült a lökhárító sarka is, a SUV-nak a bal oldala sínylette meg a találkozót.

A MÁV mindeközben így írt a közösségi oldalán: “Ma reggel újabb személyautó ütközött a vasútvillamossal. A vasúttársaság kéri a gépkocsival közlekedőket, hogy tartsák be a KRESZT-t, vezessenek körültekintően.”

A KETTES VILLAMOS MÁR KÖZLEKEDIK A VONALON

A Szegedi Közlekedési Társaság legutóbbi közleménye során kiemelte, hogy a 2-es villamos már a teljes vonalon közlekedik. Továbbá:

  • a vasútvillamos (tram-train) járatai csak Rókus vasútállomásig közlekednek.
  • Rókus vasútállomás – Szeged vasútállomás között pótlóbusz közlekedik várhatóan 18 óráig a Pulz utcai forgalmi akadály miatt.
  • Az 1-es villamos viszont nem közlekedik.

Minden egyéb részlet a reggeli balesetről:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb