Sport

Nem érzik magukat biztonságban Szegeden a szerb és a francia kézilabdázók: attól tartanak, hogy megfertőződnek a koronavírussal, a szervezésre panaszkodnak

Nem érzik magukat biztonságban Szegeden a francia kézilabdázók. Többen is arra panaszkodnak, hogy a szállodában maszk nélküli vendégekkel találkoznak, és a szervezők nem tartják be a járványügyi szabályokat.

Sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai a Le Figarónak, miután megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra. Nikola Karabatic arról panaszkodott: miután szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük. Ez pedig különösen problémás az után, hogy a karácsonyt és az újévet attól tartva kellett eltölteniük, hogy ha megfertőződnének, lemaradnának az Eb-ről – írja a hvg.hu.

A SZERB CSAPATNÁL MEGFERTŐZŐDÖTT NÉHÁNY JÁTÉKOS

A szerb csapat szövetségi kapitánya is arról írt, a kaotikus szervezés eredményeképp megfertőződött néhány játékosa. A szállodában a maszkot nem hordó vendégek ugyanott vannak, ahol a játékosok, ráadásul nem minden csapatot tesztelnek, és csúsznak is a teszteléssel az előre megadott időtervhez képest.

A SZERVEZŐBIZOTTSÁG VÁLASZOLT

“Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négy csillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban. A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak” – áll az Eb szervezőinek gyors válaszában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb