Mindenmás

Napi szürreál: Bitcoinnal rendelgetett drogot a munkahelyére egy kiskunmajsai informatikus

Kábítószer birtoklás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy informatikus férfi ellen, aki többször is kriptovalutáért rendelt drogot 2020 vége és 2021 márciusa között egy hollandiai illegális webshopból. A szállítmányokat a magyar posta valamennyi alkalommal lefoglalta.

Mint az ügyészség közleménye írja, a kiskunmajsai férfi a kábítószert kriptovalutával fizette ki. Annak dacára, hogy IT-s végzettsége van, nem volt egy agytröszt, a „csomag” címzettjeként a saját nevét, valamint a munkahelyi címét adta meg.

GYANÚS VOLT A POSTÁN A TIPI-TAPI DÍNÓ MINTÁS TABLETTA

A drog tavaly  január végén meg is érkezett a magyar posta központjába, ahol azonban a 10 darab dinoszauruszt ábrázoló tabletta gyanússá vált és lefoglalták. A „csomagot” hiába váró elkövető ezután panaszt tett a hollandiai webshopnál, akik a megrendelt kábítószert ismételten elküldték a címére. A posta azonban az újabb, port tartalmazó szállítmányt is lefoglalta.

A férfi ezután további panaszokat küldött a webshopnak és újabb drogrendelést adott fel, a kereskedő pedig további, drogot tartalmazó „csomagokat” küldött a férfinek, ekkor már a lakcímére. A posta azonban ezeket is lefoglalta, így a drog egyik esetben sem érkezett meg a megrendelőhöz.

A férfi által rendelt és Magyarországra, a posta központjába érkezett tabletták és por MDMA-t, illetve amfetamint tartalmaztak. A drogok hatóanyag tartalma jelentős mennyiségű volt.

EBBŐL BÖRTÖN LESZ, HAVER

Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklással vádolt informatikusra, azzal, hogy a lefoglalt drogokat el kell kobozni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb