Mindenmás

Még mindig vizsgálják, hogy mi okozhatta a tüzet a szentesi sportcsarnokban: megmozdult a település és a kormány is segít az újjáépítésben

Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes és Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere január 13-án közös sajtótájékoztatót tartott a december végén a szinte porrá égett helyi sportcsarnokról. Farkas Sándor bejelentette, hogy a magyar kormány január 12-i ülésén gyors döntést hozott: támogatja a dr. Papp László Városi Sportcsarnok teljes körű újraépítését, ennek anyagi fedezetét biztosítani fogja. Ha a helyzet úgy adódik, akár egy teljesen új sportcsarnok megépítése is szóba jöhet.

EGY SPECIÁLIS SÁTRAT IS BIZTOSÍTANAK ADDIG A VÁROSNAK

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a Belügyminisztérium egy speciális, nagy méretű sátrat biztosít a városnak, amely ideiglenesen (részben) pótolja a tűzeset áldozatává lett csarnokot. Farkas Sándor azt javasolta, hogy ezt a Klauzál Gábor Általános Iskola nemrég felújított sportudvarán helyezzék el. Szabó Zoltán Ferenc megköszönte a gyors segítséget, hiszen ez év január elsején vonultak le a tűzoltók a tűz helyszínéről, és már 12 napra rá a kormány meg is hozta döntését. Nagy segítség ez a városnak, de maga a település is megmozdult. Rengeteg kezdeményezés született a város lakóinak, cégeinek részéről, hogy rendezvényeket szervezve, bevételeiket a sportcsarnok felújítására ajánlják fel.

MÉG FOLYIK A SZAKÉRTŐI, TŰZVIZSGÁLÓI ELLENŐRZÉS

Az önkormányzat írt levelet az ország 170 települési vezetőjének, hogy támogassák a felújítást, már több konkrét visszajelzés is érkezett. Önálló számlát nyitott a város a csarnok felújítására adományozók számára. Eddig ide 227 utalás érkezett, mintegy 8 millió forint értékben. Itt megígérte a város vezetője: minden egyes forinttal nyilvánosan el fognak számolni. Elmondta, hogy a dr. Papp László Városi Sportcsarnok tűzesete kapcsán még folyik a szakértői, tűzvizsgálói ellenőrzés, ezért a takarítási, egyéb „feltárási” munkálatokat még meg sem tudták kezdeni. Miután a vizsgálat lezárul, elkezdik az újjáépítéssel összefüggő feladatok végrehajtását. Egy kisebb csoportot bízott meg a felújítási munkák koordinálására, ők már dolgoznak ezen, a műszaki osztállyal karöltve. Megkeresték a sportcsarnokot eredetileg tervező mérnököket, velük közösen kívánják a felújítást irányítani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb