Közélet

Így áll az ötödik hullám: 120 új eset Szeged környékén, 6851 az országban, baljós árnyak a szennyvízmintákban

A hétvégi, alapos megugrást produkáló számokhoz hasonlóak érkeztek a hétfői nap zárásaként, az országban 6851 új fertőzöttet regisztráltak és elhunyt 94 beteg. A kormányzati adatokkal párhuzamosan megérkezett az NNK jelentése is, mint írják, a szennyvíz koronavírus-örökítőanyagának koncentrációja ismét emelkedést mutat.

  • A beoltottak száma 6 321 039 fő, közülük 6 062 346 fő már a második, 3 423 900 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
  • 6851 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 355 084 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 601 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 176 855 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 137 628 fő.
  • 2689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. 

ORSZÁGOSAN ROMLIK A HELYZET, SZEGEDEN STAGNÁL

A szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja az országos átlagot tekintve ismét enyhe emelkedést mutat – írja hét eleji jelentésében az NNK. A vizsgált városok közül emelkedő tendencia Debrecen, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Tatabánya és Zalaegerszeg esetében látható, míg Szombathelyen enyhe csökkenés tapasztalható.

Szegeden a koncentráció mérsékelt, a tendencia pedig stagnál.

A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentráció 13 mintavételi helyen a mérsékelt, míg 9 településen az emelkedett kategóriába sorolható.

SZEGEDEN IS FOLYTATÓDIK AZ OLTÁSI AKCIÓ

Az oltási akció csütörtökön, pénteken és szombaton is folytatódik, Szegeden a Vasas Szent Péter utcai SZTK-ban lehet előzetes regisztráció nélkül vakcinához jutni. A kormány bejelentette, hogy kedd reggel újabb 54 ezer adag gyermek oltáshoz való vakcina érkezett. 

További újdonságok,

  • hogy már a negyedik oltás is kérhető,
  • a karantén ideje pedig 7 napra csökkent.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb