Közélet

Szülői sikítófrász: közlekedési lámpa nélküli, életveszélyes helyen járnak át ebédelni a szegedi kisdiákok a Boldogasszony sugárúton

Az utóbbi hetekben egyre több szülő írt ránk a Boldogasszony sugárúton uralkodó áldatlan állapotok kapcsán. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába járó felsősök nem az iskola menzáján étkeznek, hanem a környékbeli low budget éttermekbe járnak ki ebédelni. Mindezt a szülői beszámolók szerint önállóan, felügyelet nélkül teszik, ami életveszélyes, mert az adott szakaszokon egyáltalán nincs közlekedési lámpa, forgalom viszont annál inkább.

NAGY FORGALOM – SEHOL EGY KÖZLEKEDÉSI LÁMPA

Információink szerint az intézményen kívüli étkeztetésre azért van szükség, mert állítólag kicsi ahhoz az iskolai ebédlő, hogy az alsósok és a felsősök is beférjenek. Önmagában ezzel még nem is lenne gond, hiszen ötödiktől nyolcadik osztályos, vagyis 11 és 14 év közötti gyerekekről van szó, akik már tudnak önállóan közlekedni, azonban az sok szülőben megcsengette a vészharangot, hogy az iskolából a menzára úgy kell átjutniuk a gyerekeknek, hogy a közelben nincs közlekedési lámpa, a forgalom viszont annál jelentősebb, és nemcsak az arra járó autók miatt, hanem a sugárúton áthaladó villamosokra is fokozottan figyelniük kell a gyerekeknek. Ráadásul november vége óta a Boldogasszonyon hasít a tram-train is.

KÉT ÉLETVESZÉLYES SZAKASZRÓL SZÓLNAK A SZÜLŐI BESZÁMOLÓK

A beszámolók alapján két életveszélyes szakasz van, ahol igazán elkelnének a közlekedési lámpák: az egyik a Markovits Iván utcánál, a másik a Boldogasszony sugárúton.

MARKOVITS IVÁN UTCA

Ha a Jugyus kisdiákok a nagyjából 100 méterre lévő Diáktanyára mennének át, a Boldogasszony sugárút-Markovits Iván utca sarkán kell átkelniük. Tamás arról írt számunkra, hogy ez egyirányú kis utca, ami elvileg nem is lenne veszélyes, azonban itt jár a trolibusz, ráadásul, ha valaki a klinikák irányából akar kijutni a Boldogasszony sugárútra, ez a legkézenfekvőbb autós megoldás, így jelentős forgalom halad át rajta nap, mint nap.

Kitty azt írta, szintén ugyanezen útszakasz kapcsán, hogy a szeptemberi iskolakezdéskor gyakran kint állnak az egyenruhások, azonban év közben se rendőr, se tábla. “Senki sem várja el tőlük hogy ott szobrozzanak, nem ez a dolguk, de a város igazán kirakhatna egy lámpasort, nem értem, miért kell megvárni, amíg valami baj lesz ebből a kretén megoldásból” – írta a szegedi anyuka, akinek három gyermeke is az intézménybe jár. Az utóbbiról egyébként csakis jókat írt.

BOLDOGASSZONY SUGÁRÚT

“Igazi horror a Boldogasszony, mindig a Béke Tanszék előtt tudok megállni, onnan meg soha sem merném megkockáztatni, hogy egyedül menjen át a gyerekem” – írta Ajtony. A megállási, parkolási helyzet egy külön misét is megér, mind a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, mind az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola előtt, ezekről korábban itt írtunk:

“NÉGYKÉZLÁB KÜLDENÉM ÁT AZT, AKI LUSTA IDE LÁMPÁT TENNI”

Legalább egy tucat szülő írt ránk a téli szünet befejeztével a Boldogasszony sugárút ügyében. Szemben a Juhász Gyulával található a Béke Tanszék, amelyet új tulaj vett át, információink szerint egyre több diák jár át a sugárút túloldalán lévő falatozóba enni.

Gábor szerint agyrém az átkelés, a hatodikos kisfiuk minden nap a lámpa nélküli, masszív autósforgalom mellett a villamosoktól és most már a tram-train-től is hemzsegő Boldogasszonyon megy át ebédelni. “Négykézláb küldeném át azt minden nap ötször, aki lusta ide lámpát tenni. Kifizessem nekik?” – kérdezi olvasónk.

Az ügyben megkerestük a Szegedi Önkormányzatot és a Magyar Közutat, amint megérkezik válaszuk, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb