Mindenmás

Kiadták a riasztást, Szeged felé tart az ónos eső

Markáns hidegfront érkezik csütörtökön, amelynek nyomán többfelé várható intenzív csapadék, havas eső, akár villámlással, dörgéssel kísért hózápor – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Kiemelték, a Dél-Alföldön ónos eső is előfordulhat. Az utóbbi miatt Csongrád-Csanád és Békés megyére is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az OMSZ két másik riasztást is kiadott, viszont egyik sem érinti Szegedet és környékét:

  • A szél veszélye miatt Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyére,
  • a zivatar veszélye miatt pedig Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 1 és 9 Celsius-fok között várható. Késő estére mínusz 4 és plusz 1 fok közé csökken a hőmérséklet. Pénteken a minimumok általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között, a szélcsendes, fagyzugos részeken mínusz 10 fok alatt, a maximumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak.

A KÉT ÜNNEP KÖZÖTT ALAPOS GALIBÁKAT OKOZOTT AZ ÓNOS ESŐ SZEGEDEN

Karácsony és Szilveszter között az elmúlt évek egyik legkomolyabb ónos esős helyzete alakult ki, legalább 1-2 centis jégréteg rakódott le mindenre Szegeden.

A szegedi tűzoltók és rendőrök gyakorlatilag meg sem álltak,

  • rengeteg volt a faág-leszakadás,
  • de a Szegedi Közlekedési Kft. kollégáinak is feladta a leckét az extrém időjárási helyzet.

A legkeményebb nap a december 27. volt, reggel 8 és dél között több, mint 100 (!) esetben riasztották a szegedi katasztrófavédelmi szakembereket:

Az OMSZ jelentése alapján a december végihez hasonlóan extrém helyzetre most nem kell számítanunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb