Sport

Ludányi Marci bácsira, a Pick Szeged alapítójára emlékeznek a hétvégén

A Pick Szeged nem hagyja, hogy feledésbe merüljön a klub elődjét, a Szegedi Előrét alapító Ludányi Marci bácsi neve. A legendás utánpótlásedző nevét viseli a vadonatúj PICK Aréna 1500 fős akadémiai csarnoka, péntektől vasárnapig pedig érkezik az I. Ludányi Márton utánpótlás kézilabda emléktorna.

Nemzetközi utánpótlás eseményt rendez a PICK Szeged, melyben két korosztályban küzd majd 12 csapat.

A torna az alapító Ludányi Márton nevét viseli, aki 1961-ben Bérczi Mihállyal közösen megalakította a Szegedi Előre kézilabda-szakosztályt. A csapat 1970-től Szegedi Volán néven indult a bajnokságokban, ezeknek a csapatoknak a jogutódja a Pick Szeged. A legendás utánpótlás-edző – akinek kezei közül olyan válogatott játékosok kerültek ki, mint Lele Ambrus, Hunyadkürti János vagy az eseményt szervező Fekete Róbert – 2018. nyarán, 83 évesen át ment el közülünk.

“Nagyon közel állt hozzám egykori mesterem, nevelőedzőm, Ludányi Márton, akinek nagyon sokat köszönhetek. Ez a premier, ez az első viadal, amelyen a fiatalokkal közösen emlékezünk majd rá. Klubunk számára fontos, hogy ápoljuk a múltunkat, közben építsük a jövőnket, éppen ezért örömteli, hogy két korosztályban hat-hat csapat szerepel a viadalon. Kárpáti Krisztián, a PICK Kézilabda Akadémia vezetője volt az ötletgazda. A játékon, a mozgáson van a főszerep, azon, hogy élvezzük a kézilabdát, miközben olyan klubokkal is megmérkőzünk, amelyekkel ritkán találkozunk, de ennek köszönhetően barátságot kötünk. Bízom benne, hogy azok a sportbarátok, akik szeretik a kézilabdát, és rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, szép számmal látogatnak majd ki az eseményre” – nyilatkozta a csapat portáljának az I. Ludányi Márton emléktorna főszervezője, Fekete Róbert, a PICK Szeged utánpótlásvezetője.

A torna fővédnöke a klub elnöke, dr. Szűcs Ernő Péter lesz. A küzdelmek több helyszínen zajlanak majd:

  • a 2006–2007-es korosztály ezen a napon a Piarista gimnáziumban játszik,
  • szombaton és vasárnap az újszegedi sportcsarnokban.
  • A 2004–2005-ös korosztály bázisa a Csonka gimnázium lesz. A hat csapat mindhárom napon itt lép majd pályára.

További részletek az eseményről IDE kattintva várnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb