Közélet

Orbán Viktor: változtatni kellett a védekezésen (frissítve)

Kitört a péntek, indul a menetrend szerinti miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban. Érkeznek a járványügyi intézkedések, de gyanítjuk, téma lesz a migrációs helyzet, illetve az országgyűlési választásokhoz közeledve lesz némi politikai üzengetés is.

Cikkünk folyamatosan frissül.

SZÉLSEBESEN TERJED AZ OMIKRON, VÁLTOZNAK A JÁRVÁNYSZABÁLYOK

Szélsebesen terjed az omikron, kezdte a miniszterelnök, mint mondta, változtatni kellett a védekezésen. “Február közepétől csak az minősül védettnek, aki felveszi a harmadik  oltást, vagy ha csak kettőt vett fel, nem telt el az után 6 hónap. Januárban minden csütörtökön és pénteken, valamint szombatonként időpontfoglalás, regisztráció nélkül is hozzá lehet jutni oltáshoz járási szakrendelőkben és kórházi oltóponton” – magyarázta.

Az omikron-variáns kapcsán azt is elmondta,

  • a veszély gyengébb, mint a korábbi variánsok esetében,
  • a fertőzöttek száma gyorsan, a kórházban lévők száma lassan nő, viszont lélegezetőgépen egyre kevesebben vannak.

VÁLTOZIK A KARANTÉN

A karaténkötelezettség is 7 napra csökken, de 5 nap után negatív tesztel lehet szabaduni – mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta azt is, hogy januárban csütörtöktől szombatig regisztráció nélkül lehet oltáshoz jutni.

Mint beszámolt róla,

Az országot honvédségi oltóbuszok folyamatosan járják, és eddig 32 ezer embert sikerült beoltani.  

“A kórházban dolgozók erőn felűl teljesítenek, mindent megtesznek, hogy segítsenek a betegeknek. Elismerést érdemelnek” – fejtette ki.

A VÍRUSNAK NINCS PÁRTTAGKÖNYVE

A járványhelyzet értékelését követően kampánymódba kapcsolt át a miniszterelnök, a baloldal került sorra. “Kamuvideókat készítettek, úgy vitatkoznak a védekezésről, hogy gyengítik a védekezést” – magyarázta. A vírusnak nincs párttagkönyve, mindenkit megtámad. “Kell vitatkozni persze, de úgy kell tenni, hogy ne gyengítsék a védekezést” – mondta. 

KÍNAI VAGY NEM KÍNAI?

A kínai vakcináról folyó vitát könnyen lehet zárójelbe tenni, lezárni, ugyanis a WHO elfogadta, jóváhagyta – fejtette ki a miniszterelnök. A kínai vakcinát a WHO beminősítette, jónak találta.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a vakcinák támadása mögött üzleti érdekek is állhatnak az egyes országokban. Sokszázmillió embert oltottak be a kínai vakcinával. 

BALOLDAL, BALOLDAL, BALOLDAL

A kormányzati döntések és a járványhelyzet értékelése mellett a korábbi miniszterelnöki interjúkhoz képest jóval hangsúlyosabb szerepet kapott a baloldal, Orbán Viktor többek között a 2010-es állapotokról, nomeg arról beszélt,

  • Magyarország előre megy nem hátra,
  • 2010-re gazdasági csökkenés volt, az adók az egekben voltak, és itt volt a nyakunkon a IMF,
  • a 13 havi nyugdíjat most sikerül visszaadni,
  • szerinte előre ment az ország, viszont most jönnének azok, akik korábban csődbe vitték Magyarországot, és ha lehetőségük lesz, akkor ismét tönkre fogják tenni azt. 

A kampánytémáknál szóba került az egészségügyi privatizáció is. “A baloldali politikusok közül sokan dolgoztak nyugati cégeknél, tehát üzleti lehetőséget akarnak nyitni a nagytőke előtt, és segítenek privatizálni az egészségügyet” – fejtegette a Kossuth Rádió mikrofonja előtt a kormányfő.

MÁR 4200 HATÁRSÉRTŐT FOGTAK EL 2022-BEN

Az interjú ismét a migráció témájával ért véget, mint mondta,

  • 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el,
  • míg 2021-ben már 122 ezret.

“A magyar emberek nincsenek a tudatában annak, hogy milyen munkát végeznek a katonák és rendőrök a határon. Állandó készenlétben kell lenni, folyamatosan figyelni kell” – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, 2022-ben két hét alatt már 4200 határsértőt fogtak el.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb