Sport

UFC kibeszélő Sárközi Robival: szakadt térdszalaggal is győzni tudott a kameruni Predator

Az UFC történetének egyik legfélelmetesebb harcosa, egyben a nehézsúly bajnoka, Francis Ngannou csapott össze a feltörekvő titán Cyrli Gane-nal a szervezet vasárnap hajnali gáláján, amely nem várt fordulatot hozott. A KO király egy durva sérülés miatt nem tudta a szokásos, kiütéses győzelmét hozni, így legnagyobb meglepetésre a földön kapta el kihívóját. UFC kibeszélő az MMA sportág szegedi legendájával, Sárközi Róberttel, fókuszban a 270-es gála két főmeccse.

A hajnali győzelmével a szervezet elnöke, Dana White által alaposan meghurcolt Ngannou győzelmével a UFC vitathatatlan bajnoka lett nehézsúlyban, a meccset követően pedig büszkén mondta, hogy végre a talajjátéka is fejlődött. “Elszakadt a térdszalagom három hete, de nem tudtam kiszállni ebből a küzdelemből. Ha valaki megfeledkezett volna rólam, most megmutattam, hogy itt vagyok” – mondta a kameruni óriás, akinek személye két dolog miatt is izgalmas nekünk, szegedieknek:

  • egyrészt, a szegedi HFC és FFC bajnok Jani “Kápi” Istvánnal edzőmeccselt anno,
  • másrészt pedig, Kamerunból érkezve, menekültként anno több hónapot is az utcán töltött Párizsban.

Azóta óriási utat tett meg a Predator, akivel szakértőnk, Sárközi Robi egy kicsit elfogult. “Nagyon jó a viszonyunk a klubjával és személyesen az edzőjével is, többször is voltunk már kint náluk küzdeni, fejlődni” – magyarázta a szegedi tréner, aki attól félt, ha a nagy ütő hírében álló Ngannou nem tud győzni az első vagy második menetben, kifullad majd és a pointfighting-ben erős Gane szimplán kipontozza. Nem így lett. Robi szerint a bajnok okos volt és nyugodt, két menet után érezte, hogy állva esélye sincs, ezért a harmadiktól kezdve csakis arra koncentrált, hogy a földre vigye a francia kihívót.

A meccset végül azzal húzta be a kameruni óriás, hogy az utolsó három menetben a földön dominálta le ellenfelét. Ngannou jiu-jitsuban nem annyira erős, így submission (feszítés vagy fojtás) győzelemre esély sem volt, Robi szerint ha az ominózus, lábfeszítős jelenetnél nehézsúlyú tanítványa, Kápi lett volna ott, “tőből tépte volna ki a másik lábát.”

A szegedi MMA tréner azt jósolta,

  • hogy ezek után konfliktus ide vagy oda, Ngannou marad a UFC-nél,
  • Gane csapata rá fog állni a földharc erősítésére,
  • pár meccs múlva jöhet majd egy visszavágó,
  • de úgy látja, ha a félnehézsúly királya, Jon Jones tényleg meg tud érkezni a nehézsúlyba, mindkét titánt “csúnyán összecsomagolja majd.”

Robi szerint a Jones féle technikai arzenálra sem Francis Ngannou, sem Ciryl Gane nincs felkészülve.

“Micsoda pörgés, micsoda technikák” – kezdte Robi a co-main event, a brazil Deiveson Figueiredo és a mexikói Brandon Moreno értékelését. A légsúlyú bajnoki címmeccs már harmadjára zajlott le a két ász között, az első döntetlen lett, a másodikat Moreno húzta be, a mostanit pontozással Figueiredo, Robi szerint üzletileg ez tökéletesen megágyazott a negyedik összecsapásuknak. Szakértőnk szerint a brazil a leütésekkel tudott győzni, ha nem ültette volna háromszor fenékre fiatalabb riválisát, nem tudta volna visszahódítani a bajnoki övét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb