Közélet

Szabadnapos a tram-train, ma nem jár Szegeden

Január 24-én, hétfőn a vasútvillamosok módosított rend szerint közlekednek, csakis Hódmezővásárhely városi szakaszán belül közlekedik a tram-train – jelentette be vasárnap késő este a MÁV, mint közleményükben írják, a hódmezővásárhelyi szakaszon kívül pótlóbusz, illetve villamos jár helyette. Szegeden, a Rókus állomás és Szeged vasútállomás között a 2-es villamos közlekedik a tram-train helyett.

Pótlóbuszok:

  • Hódmezővásárhelyi Népkert vasútállomás és Rókus vasútállomás között az utasokat pótlóbuszok szállítják az óra 42-kor induló vasútvillamosok helyett, valamint
  • Rókus állomás és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között a Rókus állomásról óra 57-kor induló vasútvillamosok helyett.
  • A buszok Algyőn a 47-es főútnál, a vasútállomás bejárati út autóbusz-megállóban állnak meg.

Villamossal pótlás:

A szegedi városi szakaszon, Rókus állomás és Szeged vasútállomás között a 2-es villamos közlekedik a tram-train helyett. A 2-es villamos betér Rókus vasútállomáshoz.

Teljes útvonalon elmaradó járatok:

Nem közlekednek a reggeli és délutáni, esti sűrítő járatok, amelyek Hódmezővásárhelyről 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor, Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnak, továbbá a Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, Rókusról pedig 13:42-kor Szeged vasútállomásra induló járatok.

Az utasoknak a közúti menetidők és az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk főként a csúcsidőkben.

A változás okáról nem számolt be a MÁV, a közleményük végén az utasok elnézését és türelmét kérik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb