Mindenmás

Bedrogozva, jogsi nélkül, vezetéstől eltiltva furikázott egy 16 éves (!) srác Szegeden

Döbbenetes ügyben emelt ma vádat a Szegedi Járási Ügyészség, a főszerepben egy mindössze 16 éves fiatalemberrel. Már az alaphelyzet is szürreális, a srác jogsival nem rendelkezik, ennek dacára viszont két éve folyamatosan kisebb-nagyobb közlekedési szabálysértések miatt vannak ellene rendőrségi eljárások.

A java azonban még csak most jön.

  • Mint az ügyészségi közlemény írja, a 16 éves fiút legutóbb 2021. márciusában tiltotta el a bíróság egy évre a közúti járművezetéstől, de ez – ahogyan a korábbi szankciók –  semmilyen visszatartó erővel nem bírt.
  • Az elkövetőt az eltiltás hatálya alatt 2021. július 16. és 17. napján is igazoltatták Szegeden a rendőrök, mindkét esetben ugyanazt a személygépkocsit vezetve.
  • Az utóbbi esetben a fiatalkorú kábítószert fogyasztott, az autóból kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.
  • Slusszpoén (de nem nevetünk rajta), hogy az igazoltatások és eljárások ellenére két nap múlva a fiút a rendőrök ismételten igazoltatták, már megint autót vezetett.

A vádlottal szemben a járási ügyészség az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

A fiatalkorú bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb