Kikapcs

10 centis jég van a mártélyi Tisza-holtágon, megérkeztek a korcsolyázók (videóval)

A tartósan hideg, fagyos időnek köszönhetően 10 cm vastagságúra hízott a jég a Mártélyi holtágon, amely – saját felelősségre – már alkalmas korcsolyázni, csúszkálni – írja a Dél-Alföld Meteorológia, akik egy videót is közzétettek a mesebeli helyszínről, amelyen tegnap megjelentek a korcsolyázók is.

A Szegedtől autóval 33 kilométerre lévő holtágon – szemben a szegedi Vértóval vagy Zápor-tóval – engedélyezett a korcsolyázás, azonban csakis saját felelősségre.

A VÉRTÓ ÉS A ZÁPOR-TÓ ÉLETVESZÉLYES, NE MENJ A JÉGRE

Jelenleg Szeged záportározó medencéiben és tavain jellemzően csak néhány centiméteres a jégréteg, de nem mindenütt összefüggő – tudtuk meg a Szegedi Vízmű szakembereitől. A Vértó vízfelületének kb. ¾-e fagyott, viszont a jég nem egyenletes rajta, például a vízbefolyások környékén, vagy a magas partfal mentén.

Magyarán, életveszélyes korcsolyázni rajta, kérünk, ne tedd!

Szegeden egyébként nincs kijelölt korcsolyázó hely a tavakon, záportározókon, azonban nézni, sétálni természetesen ér. Már csak azért is, mert a látvány magáért beszél, az alábbi videónkban a Vértó, a Zápor-tó, a Holt-Maros és a Tisza gyönyörű téli köntösét csíptük el:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: my sources
'Fel a tetejéhez' gomb