Szegedi Arcok

A vasalódeszkás tornatanár visszatért: két napon is sztrájkolni fognak

A Makón élő Vezsenyi László tavaly a karanténoktatás bevezetésekor próbálta felvidítani tanítványait egy videóval. A testnevelőtanár a kijárási korlátozások idején egy vasalódeszkán tartott úszásórát, és ezt egy viccnek szánt videóban közzé is tette. Az eset után a tanárt a tankerületből felszólították, majd a videót le is vette. A ma is aktív tanárként dolgozó férfi azóta nem nyilatkozott, most viszont bejelentette: január 31-én és március 16-án sztrájkolni fognak – írja a HVG.

2020 júniusában készített egy videót Vezsenyi László, makói testnevelőtanár, amelyben egy vasalódeszkán rögtönzött úszásórát. A videót viccnek szánta, ám a tankerület még így sem vette jó néven. A ma is aktív tanárként dolgozó László azóta nem nyilatkozott, megviselte az eset. Most viszont a PDSZ kérésére kiállt és bejelentette: január 31-én és március 16-án Ők is sztrájkolni fognak. A nemrég megjelent videóban természetesen előkerült az inkriminált úszósapka is, azonban a vasalódeszka már nincs meg, azt elárverezte.

TOVÁBBI BÉREMELÉST SZERETNÉNEK

Január 31-ére szervez figyelmeztető sztrájkot a PDSZ és a PSZ, mert többek között további 45 százalékos béremelést kérnek, valamint azt szeretnék elérni, hogy a heti kötelező óraszám 24 órára csökkenjen. Mint ismert, januártól egyébként a pedagógusok tízszázalékos pótlékemelést kaptak, komolyabb bérrendezés viszont csak 2023-ban várható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb