Mindenmás

Autósüldözés volt az éjjel: egy rendőrt elsodortak, egy asszonyt elütöttek és két rendőrautót is összezúztak

Valami lehet a levegőben, mert egyre hajmeresztőbb autósüldözések történnek, és nem csak Szegeden vagy az M5-ösön, hanem bizony az ország számos pontján. Egy héttel ezelőtt az autópályán keveredtek a rendőrök autósüldözésbe, ahol a járőrautóba is belerongyolt a menekülő, ma pedig egy még szürreálisabb eset történ. Pontosabban: nekihajtott egy rendőrautónak és elsodorta a mellette álló rendőrt, majd egy újabb szolgálati gépkocsinak ütközött egy jogosítvány nélküli 16 éves fiatal, ezúttal Budapesten.

Az elképesztő eset péntek hajnalban történt. Az MTI-n az olvasható, hogy a rendőrök péntek éjjel 1 óra 40 perc körül a XV. kerületi Páskom parknál akartak megállítani egy gépkocsit, amely a forgalommal szemben haladt az egyirányú úton. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nekihajtott egy szolgálati gépkocsinak, és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérülést szenvedett. Több rendőri egység kezdte követni a járművet, amely a jelzéseket figyelmen kívül hagyva tovább száguldozott.

TÖBB MINT EGY ÓRÁN ÁT TARTOTT A HAJSZA

A menekülő autós még egy rendőrautónak nekiütközött, majd onnan is továbbhajtott. A rendőröknek három óra körül végül a XVII. kerületben sikerült megállítaniuk a járművet. A gépkocsiban hárman utaztak, az eddigi adatok szerint a volánnál egy 16 éves fiatal ült, akinek nem volt jogosítványa. Az akcióban az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati gépkocsi elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba – írták, hozzátéve, hogy a baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja. Az esetről egy videói is készült:

MINDEN HÉTRE JUT EGY VIDEÓJÁTÉKBA ILLŐ JELENET

Egy egészen videójátékba illő eset történt a múlt héten is, miután egy rendőri igazoltatás elől meglógó férfi 170-180 kilométeres sebességgel kezdett el menekülni előbb az 54-es úton, majd az M5-ön. A delikvens rendőrautókat próbált leszorítani az útról, az egyikbe bele is hajtott, majd gyalog folytatta az iszkirit, a rendőrök végül csak testi kényszer bevetésével tudták megbilincselni. Erről itt írtunk:

SZEGED SEM MARADT KI A “JÓBÓL”

2021 októberében írtunk róla, hogy elkötötte testvére autóját, majd cimborájával Szegedre indult egy orosházi férfi. A két delikvens hajnalban egy szegedi benzinkútról kihajtva okozott balesetet, majd gyalog próbáltak meg elfutni a helyszínről. Mint kiderült, mindketten drog hatása alatt voltak.

Forrás: MTI, Index.hu, bpiautosok.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb