Mindenmás

Napi pakk: felhős, de azért napos időjárással köszönt ránk a hétvége Szegeden, ma a fizika szerelmeseit várja az SZTE

Elköszönhetünk a viharos erejű széltől, szombaton már sokkal kellemesebb időjárásnak nézünk elébe Szegeden. Felhős, olykor napos időszakok váltják majd egymást, és 5 fok örül alakul a hőmérséklet. Januárhoz képest ez egy egész tuti kis időjárásnak ígérkezik, így minden adott lesz egy fergeteges szegedi hétvégéhez. Kávé bekészít, Mi pedig hozzuk mellé a reggeli infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Adél, Adala, Adália, Adela, Adelaida, Adélia, Adelin, Eta, Etelka, Ferenc, Szaléz, Szalók, Valér és Valérián nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 77 éve született Tom Selleck amerikai színész, a Magnum főszereplője.
  • 73 éve Budapesten megszületett Tommy Ramone magyar származású amerikai zenész és producer, a Ramones tagja.
  • Ma lett 68 éves Oprah Winfrey színésznő, az amerika szerte népszerű Oprah Show műsorvezetője.
  • 63 éve először mutatták be Walt Disney Csipkerózsikáját.
  • 40 éve született Adam Lambert amerikai énekes, dalszerző, színész.
  • 30 éve hunyt el William James “Willie” Dixon, amerikai bluesénekes, nagybőgős, zeneszerző, gitáros.

KELLEMESEBB HÉTVÉGE ELÉ NÉZÜNK

Szombatra már csillapodik a viharos erejű szél Szegeden, így kellemesebb időjárásnak nézünk elébe a hétvége első napján. Egész nap felhős, olykor napos időszakok váltják majd egymást, és szerencsére csapadékra sem kell számítani. Hajnalban -2 és 1 fok között alakulnak az értékek, majd napközben már 5 fokot mérhetünk Szegeden.

MA A FIZIKA SZERELMESEIT VÁRJA AZ SZTE

Újra megrendezik a fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen, szombaton a résztvevők előadásokat hallhatnak, érdekes kísérleteket láthatnak, bemutatkoznak a kutatócsoportok, és az is kiderül, milyen széles körben hasznosítható a fizikus diploma.

KORCSOLYÁZÓS HÉTVÉGE

A tartósan hideg, fagyos időnek köszönhetően 10 cm vastagságúra hízott a jég a Mártélyi – holtágon, amely – saját felelősségre – már alkalmas korcsolyázni, csúszkálni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb