Kikapcs

Lassan vége a téli szünetnek: izgalmas programokkal készül a nyitásra a Móra Ferenc Múzeum Szegeden

Lassan vége a téli szünetnek, így február 11-én ismét kitárja kapuit a látogatók előtt a Móra Ferenc Múzeum, valamint a Vár és Kőtár. Az intézmény sajtóközleménye szerint a Fekete Ház majdnem egy héttel később, azaz február 17-én fogad majd ismét látogatókat Szegeden.

A kiküldött programtervezetben arra hívták fel a figyelmet, hogy a Móra Ferenc Múzeumban időszakos- és állandó kiállításokkal is készülnek. Mint kiderült, az első megnyitóra 11-én, délután 15:00-kor kerül sor, és a tárlat az Elit alakulat 2.0 – Honfoglalók, kalandozók címet viseli. Az intézményben továbbá megtekinthető lesz a:

  • Folyónk és földje (természettudományi állandó kiállítás).
  • Móra Rengeteg – A zöld Móra (állandó kiállítás Móra Ferencről).
  • Kilátó terasz a múzeum tetején, és a
  • „Szöged hírös város…” (néprajzi állandó kiállítás).

Sőt, ráadásként: február 19-én, azaz szombaton, 10:00-tól 13:00-ig Farsangi játszóházat is szerveznek.

FEKETE HÁZ: TÉR-MOZGÁS-JÁTÉK

A Fekete ház a téli szünet után 2022. február 17-től lesz ismét látogatható. A program szerint az első esemény a Tér – Mozgás – Játék című, Konok Tamás festőművész és Vásárhelyi Tamás biológus közös tárlata lesz, melyet április 24-ig tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiállítás megnyitója február 17-én, 17:00-kor lesz. A szervezők felhívják a figyelmet továbbá arra is, hogy Szabó András festő- és grafikusművész kiállítása, vagyis a Múzsák és szerelmek című tárlat is elérhető lesz február 28-ig.

VÁR ÉS KŐTÁR

A Vár és Kőtár a téli szünet után február 11-től lesz ismét látogatható. Mint a múzeum programjában írja, itt február folyamán módosított nyitva tartással üzemelnek. A látogatási szándékot a Móra Ferenc Múzeum főpénztárában kell jelezni, nyitvatartási időben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb