Mindenmás

Messze még a járvány vége? Növekedést mértek a szennyvízben, Szegeden az emelkedett kategóriában stagnál a koronavírus koncentrációja

Egyik megyében sem csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, több helyen pedig emelkedést mértek a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai. Mint írják, az előző héthez képest kisebb mértékben, de tovább emelkedett a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja. Szegeden is az emelkedett kategóriában stagnál ez az érték.

Az egyes városok mintái közül emelkedő tendencia jellemzi a Budapest környéki települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintáját, valamint Pécs, Székesfehérvár, Szolnok és Szombathely városokat, csökkenés egyetlen vizsgált településen sem volt mérhető. A koronavírus koncentráció minden mintavételi helyen az emelkedett kategóriába sorolható, és Szeged is itt stagnál jelenleg.

A ma reggel befutott adatok is alátámasztják az NNK eredményeit, hiszen minden második koronavírusteszt pozitív volt az elmúlt 24 órában. Pontosabban: 18 191 mintavételből 9422 az új fertőzött lett országosan.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: บับเบิ้ล
'Fel a tetejéhez' gomb