Mindenmás

Már az üresen álló házakba is betérnek az illegális bevándorlók Szeged mellett: két tanyára is betörtek a migránsok Domaszéken

Mozgalmas volt a vasárnap: a viharos szél mellett Domaszéken még a migránsok is betörtek két tanyára. A helyi polgárőrség a honlapján számolt be a történtekről. Mint írják, vasárnap délután 12 illegális bevándorlóra bukkantak az egyik tanyán, majd nem sokkal később még egy bejelentést kaptak, miszerint egy másik ingatlant is feltörtek.

A történet szerint a domaszéki polgárőrség január 30-án délután, a viharos idő ellenére két gépkocsival és négy fő polgárőrrel látott el szolgálatot, akik a tanyavilág ellenőrzésére indultak. Varga Pál az egyesület elnöke elmondta, hogy a tanyavilág ellenőrzése során az alapos helyismerettel rendelkező polgárőrök az egyik üres tanyában mozgást észleltek, így ellenőrizték azt. Nem csalt a megérzésük: a tanyában 12 fő illegális bevándorlót találtak, akiket a rendőrség kiérkezéséig feltartóztattak, majd a hatóságnak átadták őket.

A honlapon továbbá azt is írja, hogy ezzel párhuzamosan lakossági bejelentés érkezett egy másik tanyáról, amit feltörtek a migránsok. Ezt a tanyát is ellenőrizte az egyesület, majd helyszínbiztosítást végeztek a rendőrség helyszínelőjének megérkezéséig.

Októberben hasonló történet látott napvilágot, szintén Domaszéken. Erről itt írtunk bővebben:

Forrás, fotók: Polgárőrség Domaszék

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb