Szegedi Arcok

“Megtörtént az, amitől kb 6 éve tartok… ” – betörtek a migránsok egy domaszéki tanyára

Már lassan a mindennapjaink szerves részévé válnak a migránsos történetek Szegeden, ugyanis a helyi rendőrség is egyre többször ad ki közleményt arról, hogy éppen hány illegális határátlépővel szemben intézkedtek. Előbb utóbb tehát várható volt az a történet, amelyre Ferenc nevű olvasónk hívta fel a figyelmet, ugyanis október 17-én betörtek egy tanyára a migránsok Domaszéken.

“Megtörtént, amitől kb 6 éve tartok… Betörtek a migránsok a domaszéki tanyámba” – kezdte mesélni Tamás Facebook posztjában, hogy mi történt két nappal ezelőtt vele. Mint írja, betörték a fa kerítést és eltöltöttek egy kis időt nála.

AZ EGÉSZ DÉLUTÁN A HELYSZÍNELŐ RENDŐRÖKKEL TELT

“Az épületek ajtóit megpróbálták felfeszíteni, de a régi jó fa ajtók erősebbek voltak. (Vagy inkább, óriási szerencsémre épp nem volt elég hideg, hogy erősebben próbálkozzanak bejutni). A réten sok (libasorban haladó) ember által frissen letaposott csapás látható. A diófák alatt ami diót lehullva találtak megtörték és megették. Otthagyva a kupac dió héjat. A pince épület ajtaját felfeszítették, de nem tudtak bejutni. A pince mára így is teljesen kihűlt. Ha egy héttel hamarabb történik mindez, a pincében az összes új bor megáll a forrásban, de a borok megúszták mert épp kiforrtak. Az egész délutánom a helyszínelő rendőrökkel telt. Nemrég írtam alá a jegyzőkönyvet. Amúgy profik voltak, gyorsak és kedvesek. Tették a dolguk. Le a kalappal. Nem tudtak bíztatni az aktuális helyzet és a jövőkép tekintetében” – írta Tamás a fejleményeket, majd azt is hozzátette, hogy éppen nem volt otthon, de óriási szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta. “De mi lesz, ha jön a tél? Akkor is lesz minden éjjel óriási szerencsém?” – tette fel a kérdést záró gondolatként a pórul járt háztulajdonos.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb