Mindenmás

Napi pakk: hello február! Startol az élelmiszerár-stop és visszakacsint a szél Szegedre

Letudtuk a januárt, így páros lábbal ugrottunk bele a februárba. Nem jött üres kézzel az új hónap, ugyanis egy nap nyugalom után ma visszatért az erős szél Szegedre. Jó hírekkel is szolgálhatunk: mától indul az élelmiszerár-stop, vagyis a tavaly októberi árakon vásárolhatjuk meg az alapvető élelmiszereket Szegeden. Főzd le a reggeli kávéd, mert mi már meg is hoztuk mellé a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ignác, Birgit, Brigitta, Cinella, Gitta, Imodzsen, Imogén, Kincső, Szevér, Vincencia és Virgínia nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Tisza élővilágának emléknapja. 2000. január 31-én a Szamos felső folyásának vízgyűjtő területén működő román-ausztrál tulajdonú Aurul nevű bányavállalat cianiddal és nehézfémekkel szennyezte a Szamos és a Tisza folyókat Romániában. A szennyeződés február 1-12. között vonult le a Tiszán ökológiai katasztrófát okozva a folyó élővilágában.
  • 144 éve született Hajós Alfréd úszó, labdarúgó, építész, az első magyar olimpiai bajnok.
  • 80 éve megszületett Terry Jones walesi származású komikus, író, színész, rendező, a Monty Python csoport tagja.
  • 57 éve született Brandon Lee színész (Leszámolás Kis-Tokióban, A holló).
  • Ma lett 43 éves Rachelle Lefevre kanadai színésznő, aki Victoriát játszotta az Alkonyat filmekben.
  • Ma 40 szál gyertyát fújhat el az ünnepi tortán Molnár Ferenc „Caramel”, Fonogram-díjas énekes.
  • 32 éve hunyt el Sziveri János, Sinkó-díjas (1978) költő.

HIDEGFRONTTAL ÉS ERŐS SZÉLLEL ROBOG BE A KEDD SZEGEDRE

Kedden egy újabb hidegfront robog be Szegedre, így ismét feltámad az északi-északnyugati szél, bár olyan pusztítás, mint az elmúlt napokban már nem fog okozni. Napos-gomolyfelhős időben lehet részünk, de elszórtan záporok is kialakulhatnak napközben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 fok körül alakul Szegeden.

ÉLELMISZERÁR-STOP ÉS 13. HAVI NYUGDÍJ – ÍGY INDUL A FEBRUÁR

A február erős hónap lesz: ebben a hónapban kapják meg a gyereket nevelő családok a tavalyi jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig, folyósítják az első 13. havi nyugdíjat, kapják meg az emelt minimálbért és szakmunkás minimálbért az érintettek, az szja-mentes bérüket a 25 év alattiak és életbe lép az élelmiszerár-stop is. Mutatunk minden részletet, amit tudni kell:

MÁTÓL SZEMÉLYESEN IS KÉRHETJÜK AZ OMBUDSMAN ELJÁRÁSÁT SZEGEDEN

Hétfőn megnyitotta szegedi irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, így keddtől már a városunkban is személyesen kezdeményezhető az ombudsman eljárása – derült ki az MTI közleményéből. Mindezek mellett arra is felhívták a figyelmet, hogy február elsejétől Szeged mellett még 2 vidéki városban nyílik ilyen egység, de tervben van még további három kialakítása.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: moved here
  2. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb