Közélet

Varga Mihály: Mától érkezik a családi adóvisszatérítés azoknak, akik postai úton igényelték azt

Mától kapják kézhez a családi adóvisszatérítést azok, akik postán keresztül kérték a kézbesítést. Ez azt jelenti, hogy több mint 160 ezer családnak közel 50 milliárd forintot visznek ki a postások ezekben a napokban – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán, tehát a szegediek is hamarosan kézhez kapják a visszatérített pénzösszeget.

A miniszter tájékoztatása szerint azok, akik bankszámlára kérték az utalást, még a törvényi határidő előtt, február 14-ig visszakapják a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat. Varga Mihály kiemelte, hogy a családi adóvisszatérítéssel összességében több mint 600 milliárd forintot adnak vissza a gyermeket nevelő szülőknek. Hozzátette: erre a magyar gazdaság sikeres újraindítása ad lehetőséget.

A CÉL, A MAGYAR CSALÁDOK MEGERŐSÍTÉSE

Magyarország Európában az elsők között haladta meg a járvány előtti gazdasági teljesítményét, tavaly 6,8%-kal erősödhetett a bruttó hazai termék, és idén is jóval 5% feletti bővülés várható. A pénzügyminiszter leszögezte, a cél az, hogy a válság után megerősítsék a magyar családokat:

  • a családi adóvisszatérítés mellett ezt szolgálja a 13. havi nyugdíj teljes visszaépítése,
  • a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentessége,
  • és a bérek további emelése is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb