Mindenmás

Napi pakk: nyugodt, napos időjárással és Kormányinfóval telik majd a csütörtök Szegeden

A cudar szeles és kissé záporos napok után csütörtökre végre megnyugszik a légkör, és kellemesebb, naposabb időjárás jön Szegedre. A szép idő mellé kapunk egy kis Kormányinfót is a nyakunkba: már reggel 7-kor kamerák elé áll Gulyás Gergely, és ismerteti a legújabb kormányzati döntéseket. Izgalmas napnak nézünk elébe, de előtte itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Balázs, Airton, Arion, Ariton, Balmaz, Blazsena, Celerina, Csinszka, Izrael, Oszkár és Oszlár nevű Szeged365 olvasónak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 141 éve Makón megszületett Galamb József gépészmérnök, a Ford Motor Company főmérnöke, a T-Model megalkotója.
  • 92 éve született Csoóri Sándor, kétszeres Kossuth-díjas költő, író, politikus, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.
  • 68 éve megszületett Herpai Sándor rock-, jazz- és folkdobos.  1998 és 2001 között a P. Mobil, 2001 és 2002 között a Keresztes Ildikó Band tagja. Herpai Sándor 2014-ben hunyt el.
  • Ma ünnepli 58-ik születésnapját Görög László színész, filmszínész, író (Szamba, Valami Amerika).
  • 49 éve hunyt el Vidovszky Béla festőművész, akinek képeit királyok is vásárolták. 20 képét őrzi a Magyar Nemzeti Galéria, 5 képe díszíti az Országházunkat. Vidovszky enteriőrt vásárolt 1915-ben a magyar, 1920-ban az olasz király.
  • 6 éve halt meg Maurice White az Earth, Wind & Fire alapítója, ütőse, énekese, producere és dalszövegírója.

NAPSÜTÉSES CSÜTÖRTÖK

Naposabb, nyugisabb csütörtök elé nézünk Szegeden. A hét második felére a szél végre veszít erejéből és a borongós időt is felváltja a napsütés. Hajnalban -1, majd napközben 7 fokot mérhetünk Szegeden.

GULYÁS GERGELY IS KORÁN KEL: JÖNNEK A LEGÚJABB KORMÁNYZATI BEJELENTÉSEK

Nem kell sokat várni, hiszen reggel 7 órára időzítette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra a legújabb kormányzati döntések ismertetését. Azt, hogy miről lesz szó egyelőre nem tudjuk, de egy biztos: élő tudósítással jövünk majd nektek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb