KözéletVideo365

Kormányinfó best of: pedagógussztrájk, orosz gáz, oltási igazolványok (frissítve)

Hosszú kihagyás után a megszokottnál korábban, reggel 7-től érkezik a Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra neveivel fémjelzett Kormányinfó. Az eseményről közvetített élő stream-et itt találod, a fontosabb bejelentésekkel pedig szövegesen is jövünk hamarosan.

Mi arra tippelünk, hogy szó lesz:

  • járványügyi intézkedésekről,
  • a családtámogatások meghosszabbításáról,
  • az infláció megfékezésére szolgáló intézkedésekről, főként az élelmiszer árstopról,
  • és az Orbán-Putyin találkozó fejleményeiről: Paks 2, vasúti beruházás orosz hitelkeretből, gázszerződés kiterjesztése.

Kávé, pirítós bekészít, indul a show:

MÁJUS 1-IG KÉT OLTÁSSAL IS ÉRVÉNYESEK LESZNEK AZ OLTÁSI IGAZOLVÁNYOK

Az ötödik hullám csúcsán vagyunk, vagy annak a közelében – kezdte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője szerint egyesek szerint az ötödik hullám elvonulása is gyors lehet. A kormány arra jutott, hogy az unióban a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban nem vezettek be szigorításokat, és ezért a kormány úgy döntött, hogy két oltással az oltási igazolványok május 1-ig érvényesek lesznek.

NO MARTINI, NO PARTY

“Az orosz kapcsolatok nem függetleníthetőek a hazai energiabiztonságtól. A magyar kormányfő és az orosz elnök abban maradt, hogy az orosz fél nyitott az egymilliárd köbméteres pluszszállításra. Ha nincs orosz gáz, akkor nincs rezsicsökkentés” – értékelte Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozóját.

Gulyás kérdésre elmondta, a hazai 9 milliárd köbméteres gázszükségletből 5,5 milliárdot Oroszországtól szerezhet be, ha megvalósul a megállapodás az egymilliárd köbméter pluszról.  

A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA NEM VOLT MÉG PÉLDA EKKORA GAZDASÁGI NÖVEKEDÉSRE

2021-ben közel 7 százalékos növekedés volt, ilyenre még nem volt korábban példa. Mint mondta,

  • visszaadják a 13. havi nyugdíjat,
  • a gyermekesek visszakapják a tavaly befizetett adójukat,
  • a 25 éven aluliaknak nem kell szja-t fizetnie,
  • a megemelt béreket is februárban fizetik ki,
  • mindezzel párhuzamosan 2022-ben nem lesz nagyobb 5 százaléknál a hiány.

KÁRTALANÍTJÁK A SZÉLVIHARBAN KÁROSULT GAZDÁKAT

A viharkárokról azt mondta Gulyás, hogy jelenleg felmérik a károkat, és a kormány pluszforrásokat hoz létre a károsultak rendelkezésre. Jövő hét elejére derül ki a károk mértéke, és néhány héten belül megtörténhetnek a kifizetések – tette hozzá.

GULYÁS SZERINT TÖRVÉNYTELEN VOLT A PEDAGÓGUSZTRÁJK

Gulyás kérdésre azt mondta, jogos a pedagógusok igénye a magasabb fizetésre. Azonban egy politikai sztrájkról beszélünk, és törvénytelen sztrájk volt, mert jogerős döntés nem volt – tette hozzá. Azt a tényt nem elismerni, hogy a sztrájk törvénytelen volt, az egy új jelenség – mondta a miniszter. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb