Közélet

A bárányok helyett ismét a migránsokat számlálták határőreink a Szeged környéki éjszakában

Mozgalmas estét és éjszakát tudhatnak maguk mögött Szeged, Mórahalom, Ásotthalom, Szatymaz határrendészei, ugyanis nem kevés migráns és embercsempészt fogtak az említett határokon, tudtuk meg a police.hu beszámolóiból. A készenléti rendőrök, a határrendészek, a honvédek és a A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai mind hatékonyan dolgoztak, amíg mi az igazak álmát aludtuk.

A Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve Mórahalom külterületén 2022. február 4-én 20 óra 35 perckor 12 illegális migránst tartóztattak fel. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

AZTÁN EGY EMBERCSEMPÉSZ ÉS 57 MIGRÁNS AKADT FENN A ROSTÁN

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve 2022. február 4-én 22 óra és február 5-én 6 óra között nagyobb csoportokban 57 illegális migránst tartóztattak fel Szeged, Mórahalom és Ásotthalom külterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, palesztin és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

SZATYMAZON SEM VOLT NYUGALOM, SZINTÉN EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK

A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai 2022. február 5-én 4 órakor Szatymaz külterületén az M5 autópályán ellenőriztek egy lengyel honosságú Renault típusú kisteherautót amit egy 39 éves lengyel állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül az egyenruhások további 8, magukat afgánnak, pakisztáninak és indiainak valló férfit találtak, akik személyazonosságuk mellett jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: พรมรถ
  2. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb