Mindenmás

Napi pakk: hidegfront, majd némi napsütés, sok-sok szurkolás és ÖtPróba Úszónapok a Tiszavirág Sportuszodában

Hidegfrontot, szelet és azért egy jó nagy adag napsütést is hoz magával a szombat Szegedre. Az időjárást félretéve izgalmas és mondjuk úgy, hogy igazán sportos napnak nézünk elébe! Ma szurkolhatunk a szegedieknek a pekingi téli olimpián, ellátogathatunk a Tiszavirág Sportuszodába, ahol Úszónapokkal készülnek, sőt, a Pick Szeged is a pályára lép a Dabas ellen. Kell ennél több, egy izgalmas hétvégére? Főzd le a reggeli kávéd, mutatjuk a részleteket, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ágota, Ingrid, Alett, Alida, Elke, Eta, Etelka, Heidi, Kolos, Kolozs, Léda, Modeszta és Modesztusz nevű Szeged365 olvasónak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 144 éve született Andre-Gustave Citroen francia autógyáros.
  • 100 éve megszületett Szepesi György, rádiós sportkommentátor, aki a londoni 6:3-at közvetítette.
  • 79 éve látta meg a napvilágot Michael Mann rendező, forgatókönyvíró, producer (Starsky és Hutch, Szemtől szemben).
  • 60 éve született Jennifer Jason Leigh színésznő. A nevéhez fűzödnek a Lánglovagok, az Egyedülálló nő megosztaná, a Rövidre vágva, és A kárhozat útja című filmek.
  • Ma lett 58 éves Laura Linney színésznő (Kongó, Truman show, Igazából szerelem).
  • 53 éve megszületett Bobby Brown amerikai popénekes. 1983-tól a New Edition tagja volt, 1986 óta szólistaként énekel. Los Angelesben él, játszott mesefilmben is: “Mother Goose” – “Rock’n’Rhyme”. Lemezeiből: “All For Love”, “Don’t Be Cruel”, “She Ain’t Worth It” (Glenn Medeirosszal).
  • Ma ünnepli a 37-ik születésnapját Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó.
  • 30 éves lett ma Neymar da Silva Santos Júnior, vagy egyszerűen Neymar brazil labdarúgó.
  • 2 éve, 104 éves korában meghalt Kirk Douglas, Golden Globe-díjas fehérorosz származású amerikai színész és producer (Spartacus, A végső visszaszámlálás).

MA A HIDEGFRONT ÉS A SZÉL BORZOLJA FEL SZEGEDET

Két nyugis nap után szombatra egy hidegfront hoz szeles időt Szegedre. A nap első felében még számíthatunk kisebb esőre, záporra, délutánra viszont sok napsütés ígérkezik. Az északnyugati szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. Hajnalban 2, napközben 9 fok várható Szegeden.

MA SZURKOLHATUNK A SZEGEDI JÁSZAPÁTI PETRÁNAK ÉS KÓNYA ZSÓFIÁNAK AZ OLIMPIÁN

Elstartolt a pekingi téli olimpia, ma pedig két szegedi versenyzőnek, Jászapáti Petrának és Kónya Zsófiának is szurkolhatunk. A rövidpályás gyorskorcsolya női 500 méteres selejtezőjére, ahol a két fiatal lány is megméretteti magát, szombaton délben kerül sor.

OLIMPIKONOK A TISZAVIRÁG SPORTUSZODÁBAN

Szombaton Szegedre, a Tiszavirág Sportuszodába érkezik az ÖtPróba Úszónapok című országos programsorozat – tudtuk meg az üzemeltető Szegedi Sport és Fürdőktől, a partról pedig két olimpiai bajnok is bíztatja majd a résztvevőket: Kárász Anna, az MVM Szeged VE Tokióban aranyérmes kajakozója, és Storcz Botond, az ÖtPróba egyik nagykövete.

A KÉKEK IS BELENDÜLNEK A PICK ARÉNÁBAN

Ma este 18 órától a Dabas KC VSE együttese ellen lépnek pályára a szegediek, és nem is akárhol, hanem az új otthonukban, a PICK Arénában. Eddig 8/8 a Dabas elleni mérlegük, szóval igazán izgalmas meccsre számíthatunk ma. Nagy izgalommal várják a srácok is az év első hazai találkozóját, erről a keret néhány tagja gondoskodott, hiszen Sebastian Frimmel még nem lőtt gólt a PICK Arénában. Rosta Miki, Bogi, azaz Bogdan Radivojevics és Mikler Roli üzent is Seppónak, mutattak néhány értékes trükköt, miként találhat a kapuba:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: blog link
'Fel a tetejéhez' gomb