Sport

“Az adrenalin lökött előre futamról futamra” – először nyilatkoztak a pekingi bronzérmes szegedi lányok

Igazi csapatmunka volt, hogy a vegyes váltó olimpiai bronzérmes lett szombaton a pekingi téli olimpián – nyilatkozta Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott edző-menedzsere. A mester szerint az eredmény tulajdonképpen tükrözte az egész idénybeli teljesítményüket, hiszen a világkupában is harmadikok lettek. Közvetlenül a parádés szereplés után nyilatkozott a két szegedi versenyző, Kónya Zsófia és Jászapáti Petra is.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

“Ha nem ütnek el bennünket, akkor akár fényesebb is lehetett volna az érem, legalábbis tudtunk volna érte harcolni. Azonban ezen kár rágódni, ilyen a short track. Kimondhatatlanul boldog vagyok és büszke a csapatra!” – mondta az MTI-nek Bánhidi Ákos. A szegedi Jászapáti Petra is büszke a válogatottra, de kicsit szerencsétlennek érzi, hogy Kónyát hátulról “elsöpörték”.

“Az adrenalin lökött minket előre futamról futamra. Egyre jobbak voltunk, de sajnos a fináléban jött az a szerencsétlen kicsúszás. Lehet, hogy jobb helyen is zárhattunk volna, ha ez nincs, de nincs értelme ezen gondolkodni” – mondta Magyarország első VK-győztes női versenyzője.

A másik szegedi klasszis, Kónya Zsófia úgy fogalmazott, hogy eleinte kicsit szomorú volt, majd az egyéni verseny után a többiek próbálták nyugtatgatni, és ez nagyon hatott rá. “Ez négy ember munkája volt. Eleinte nem tudtam kizárni, hogy az olimpián vagyok, látszódott rajtam, éreztem belül, de a társak segítettek. Ez bejött” – jegyezte meg a szegedi versenyző.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb