Sport

Szeged lesz az idei úszó-világbajnokság egyik helyszíne

A vizes sportok nemzetközi szövetségének (FINA) délelőtti bejelentését követően, miszerint Budapest rendezi meg az idei évre újonnan kiírt vizes világbajnokságot június 18. és július 3. között, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, a sportág mérkőzéseit nemcsak Budapesten, hanem Sopronban, Debrecenben és Szegeden bonyolítják le.

A MAGYAROK MÁR SOKSZOR BIZONYÍTOTTÁK, HOGY KIVÁLÓ HÁZIGAZDÁK

“Miután egy hete eldőlt, hogy Fukuoka idén sem tudja megrendezni a világbajnokságot, a vizes világ sportolói kétségbe estek, hiszen azt gondolhatták, hogy az a rengeteg munka, amit elvégeztek, kárba vész. Az úszó és a vízilabda szövetség érzékelte a nyomást, és azt gondoltuk, Magyarország egy zseniális helyszín, a magyarok pedig már sokszor bizonyították, hogy kiváló házigazdák, remek szervezők” – nyilatkozta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a szervező-bizottság vezetője a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a FINA-val folytatott tárgyalás során jelentős anyagi kedvezményezeket tudtak kiharcolni, hiszen közös érdekek találkoztak. Hozzátette, ez a rendezés nem érinti a 2027-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságot, amelynek ugyancsak Magyarország ad otthont.

A SPORTOLÓK LEHETŐSÉGET KAPTAK, HOGY A NYÁRON IS EGY VILÁGMÉRETŰ ESEMÉNYEN SZEREPELJENEK

Idén Fukuokában került volna sor az eredetileg 2021-ről elhalasztott vb-re, ám a FINA a múlt kedden erősítette meg hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel eltolt, 2022. május 13-29-re tervezett eseményt 2023. július 14. és 30. között bonyolítják le, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják.

A nemzetközi szövetség a 2022-es budapesti vb-ről hozott mostani döntését azzal indokolta, hogy ezzel a sportolók lehetőséget kapnak arra, miszerint idén nyáron is egy világméretű eseményen szerepeljenek.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Bonuses
'Fel a tetejéhez' gomb