Sport

Peking 2022: Jászapáti Petra összesítettben a hetedik lett, Liu Shaoang viszont bronzérmes az olimpián

A hétvégén taroltak a magyar és a szegedi versenyzők a pekingi téli olimpián, viszont a hétfői nap is tartogat még meglepetéseket, Jászapáti Petra ugyanis kettő ezredmásodperccel maradt le a második helyről a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres elődöntőjében, így a B döntőbe jutott.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

A Fővárosi Fedett Stadionban a tízfős mezőnyt két csoportba sorolták, mindegyikből a legjobb kettő az A, a harmadik és negyedik helyezettek a B döntőbe kerültek, így Petrát is ide sorolták. A világkupában ezen a távon 17. Jászapáti az 1000 méteren címvédő holland Suzanne Schultinggal, a belga Hanne Desmet-vel, a hazai közönség előtt szereplő, vk-13. Csü Csung-jüvel és Csang Jü-tinggel futott.

ROSSZUL KAPTA EL A RAJTOT PETRA

Magyarország első női vk-verseny győztese rosszul kapta el a rajtot, a negyedikről visszaesett az utolsó helyre. Itt is haladt egészen a záró körig, ekkor előtte ketten összeakadtak, elestek és ő nagyot hajrázva szemfülesen próbálta „berúgni” magát a célba. A célfotó alapján 43.198 másodperccel harmadik lett, így a B döntőben folytathatja, mindössze két ezreddel maradt le a másodiktól.

FRISSÍTVE (13:53): MÁSODIK LETT

Jászapáti Petra második lett a B döntőben, így a végső helyezése az A döntő esetleges kizárásaitól függ.

FRISSÍTVE (14:00): A HETEDIK LETT ÖSSZESÍTETTBEN

Az A döntőben nem volt kizárás, így a szegedi versenyző összesítésben a hetedik helyen végzett az olimpián.

FRISSÍTVE (15:30): MÉG EGY BRONZÉREM JUTOTT MAGYARORSZÁGRA

Egyáltalán nem volt izgalommentes a két magyar versenyző fináléig vezető útja: a hétfői negyeddöntőben Liu Shaoang még viszonylag simán továbbjutott, az elődöntőben azonban kicsúszott, de kizárás miatt ott lehetett az A-döntőben. Liu Shaolin Sándor a negyeddöntőben nagyjából a táv felénél bukott, de kizárás miatt a versenybírák őt is továbbjuttatták, az elődöntőben pedig magabiztos versenyzéssel megnyerte a futamát. A döntőbe végül a két magyar fiú mellett három kínai jutott be. Jól kezdett Liu Shaoang, testévre pedig a sor végén korcsolyázott, amikor megszakították a futamot, mert pengedarabokat véltek felfedezni a jégen. Az új rajtot követően Liu Shaolin Sándor rajtolt jobban, szinte végig az élen állt, a táv felénél Liu Shaoang ütközött az egyik kínaival, így ő le is lassított és maradt sereghajtó. Hatalmas hajrá után végül Liu Shaolin Sándor bevetődve végzett az élen, de a versenybírák úgy ítélték meg, hogy szabálytalan volt, és sárga lapos figyelmeztetéssel kizárták, így vissza is sorolták, az éremről is lemaradt. A döntés azt jelenti, hogy Liu Shaoang viszont bronzérmes. A téli olimpiák 1924 óta íródó történetében most először fordult elő, hogy az adott játékokon több mint egy érmet szerez a magyar küldöttség.

Forrás: m4sport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb