Szegedi Arcok

Orbán Hedvig még nem tudja, elindul-e újra az AGÓRA igazgatói székéért

Balázs Csaba, a Szent-Györgyi Albert Agóra – és a vele összevont önkormányzati, kulturális intézmények – újonnan kinevezett vezetője visszalépett, információink szerint családi okokra hivatkozott a Botka Lászlónak írt levelében – írtuk meg szerda délelőtt. Fülöp Tímea kolléganőnk nem sokkal a hír megjelenését követően érte el az intézmény korábbi, teljesen váratlanul menesztett vezetőjét, Orbán Hedviget.

A jogszabályoknak megfelelően a december végén megválasztott, újdonsült siklósi vezető visszalépése miatt újra ki kell, hogy írják a pályázatot. Jövő pénteken érkezik a soron következő szegedi közgyűlés, mondanunk sem kell, hogy az Agóra-botrány minden bizonnyal téma lesz a városházán.

DERÜLT ÉGBŐL VILLÁMCSAPÁS: MINDEN ELŐZMÉNY NÉLKÜL VÁLTOTTÁK LE A KÖZTISZTELETBEN ÁLLÓ SZEGEDI KULTÚRMENEDZSERT

A közgyűlés kulturális bizottsága decemberben zárt ülésen hallgatta meg a két pályázót, és úgy döntött, Balázs Csaba kinevezését javasolja. A Botka László vezette közgyűlés pedig ez alapján ki is nevezte Balázst 2022. február 16-ától 2027. február 15-ig, 19 igen és 9 nem szavazattal – magyarán, a polgármester oldalán álló baloldali képviselők egytől-egyig a siklósi férfire voksoltak. A döntést rengeteg társadalmi, szakmai és politikai kritika érte, a szegedi ellenzék (magyarán, a Fidesz-KDNP) az év elején rendkívüli közgyűlést kezdeményezett az ügyben, ezen azonban egészen szürreális módon egyetlen baloldali képviselő sem jelent meg.

ORBÁN HEDVIG EGYELŐRE NEM TUDJA, ELINDUL-E ÚJRA AZ AGÓRA VEZETŐI POSZTJÁÉRT

Az általunk telefonon utolért Orbán Hedvig egyelőre nem szerette volna kommentálni Balázs Csaba visszalépését, az arra vonatkozó kérdésünkre, hogy újra elindul-e a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetői posztjáért, azt válaszolta, még nem tudja, gondolkodnia kell a dolgon.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step maxi
  2. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb