Sport

Elbúcsúztak Sydney olimpiai bajnokától, Csollány Szilvesztertől

Szerdán délelőtt a Farkasréti temetőben tartották az 51 éves korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter búcsúztatóját – írja az Index. A megemlékezésen Szabó Tünde, Deutsh Tamás és Magyar Zoltán is méltatással készült, és búcsúzott el Sydney olimpiai bajnokától.

Csollány Szilveszterről december 7-én derült ki, hogy kórházba, majd lélegeztetőgépre került, miután koronavírusos lett. Eleinte Sopronban kezelték, majd Budapesten próbálták meggyógyítani. Az 51 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász több mint egy hónapon át volt lélegeztetőgépen, végül szervezete január 24-én feladta a harcot. A sportolót a Magyar Torna Szövetség saját halottjának tekinti, mint ahogy az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság és Gyomaendrőd Önkormányzata is.

MÉLTATÁSOK HOSSZÚ SORÁVAL BÚCSÚZTAK AZ OLIMPIAI BAJNOKTÓL

A Farkasréti temetőben tartott búcsúztató 11.00 órakor kezdődött. A Himnuszt követően egy Csollány Szilveszter idézettel kezdődött a megemlékezés, majd dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár beszédével folytatódott. Az olimpiai család nevében dr. Deutsh Tamás, a MOB alelnöke méltatta Sydney olimpiai bajnokát, Csollány teljesítményét és kitartását, akit a torna legendás alakjának és a nemzet büszkeségének nevezett. A Magyar Torna Szövetség elnöke, dr. Magyar Zoltán méltatása után a család nevében Mórádi Zsolt, a család barátja búcsúzott Csollánytól. Elmondta, mindig nagy rajongással beszélt párjáról, büszke volt gyerekeire, nagyon sokat jelentett neki a családja. Papp Attila színművész  Nagy László: Ki viszi át a szerelmet? című versével emlékezett egykori barátjára, majd Domoszlai Sándor operaénekes énekelt zongorakísérettel. Végül az Olimpiai himnuszt követően jelképesen utolsó útjára kísérték az 51 éves korában elhunyt bajnokot. Csollány Szilvesztert családi körben, Sopronban helyezik majd végső nyugalomra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb