Kikapcs

Szakembör rovatunk bemutatja: boldog születésnapot, Kölcsey utcai lefolyó! (frissítve)

Egy éve áll a fotón látható állapotban a Kölcsey utcán egy lefolyó fedele, írja üzenetében Károly nevű olvasónk, aki szerette volna, ha a portálunkon keresztül kívánhatna boldog születésnapot az egyedülálló, kabrió kialakítású vízelvezető csatornának.

Rajtunk ne múljon: Isten éltessen, lefolyó, és persze Téged is, drága fedél, aki oly messze jársz!

Vasárnap írtuk meg, hogy az esti órákban egy csinos kis kőomlás lepte meg a Kölcsey utca 10. szám előtt sétáló olvasóinkat. Baleset szerencsére nem lett a dologból, de az eset kapcsán kihelyezett “csinos” kis piros-fehér szalagokkal együtt valami egészen csodálatos összképet ad ki a fedetlenül tátongó csatorna, a térköveket borító kőporról nem is beszélve.

A kérdés már csak egy: a szomszédos, meseszép szecessziós palotát tervező építészeti zseninek, Magyar Edének (Orosháza, 1877. január 31. – Szeged, 1912. május 5.) is tetszene vajon a kompozíció?

FRISSÍTVE: FELTAKARÍTOTTÁK A TÖRMELÉK PORÁT

Cikkünk megírását követően feltakarították a Kölcsey utcára szóródott kőtörmelékek által hagyott port, egyben a kordon is eltűnt. Az IKV-nál dolgozó forrásainktól úgy tudjuk, sikerült megszüntetni a kőomlás veszélyét. Ámen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb