Kikapcs

A kiskunhalasi párduc után a börzsönyi farkas is visszatért

Újra felbukkant a Börzsöny farkasa – írja az Index, megosztva a Börzsönyi Természetvédők napokban közzé tett videóját az állatról, amely már évek óta feltűnik a környéken.

“A magányos farkasunk még kitart a Börzsönyben, néha megmutatja magát” – írta a felvételt készítő Bedő Péter, a Börzsöny Alapítvány nagyragadozó-kutatója:

A szakértő szerint a hazai erdőkben az elmúlt években drasztikusan megnőtt a vadállomány, sok az elhullott, vagy a vadászok által megsebzett nagyvad. Ez bőséges táplálékot jelent a megjelenő farkasnak, amelynek így esze ágában sincs az háziállatokra támadni. A ragadozók a gyenge, beteg egyedek gyérítésével hozzájárulnak a vadpopulációk egészségének megőrzéséhez, a természetes élőhelyek állapotának, az erdők megújuló képességének javításához.

NYUGALOM: A FARKAS NEM TEKINT VACSORÁNAK

A vadon élő farkas nagyon óvatos állat, és kerüli az embert, emiatt aztán kicsi a valószínűsége, hogy a turistautakon járva találkozunk vele. Ha ez mégis bekövetkezik, akkor nem kell félni attól, hogy megtámadja az embert, ugyanis a farkas nem tekint zsákmánynak bennünket. Ettől függetlenül az esetleges találkozásnál ne próbáljunk meg a közelébe kerülni, mert a sarokba szorított állat veszélyessé válhat.

A PÁRDUC SEHOL, SZEGED KÖRNYÉKÉN AZ ARANYSAKÁL A DIVAT

Heteken át a Kiskunhalas, majd Szolnok környékén észlelt fekete párduc tartotta lázban az országot, annyira, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság kollégáit még a Hattyasi Kiskertekbe (Szeged-Tompasziget) is ki kellett vezényelni, miután többen a nagyvadat vélték látni. Jelentjük, új predatorunk van, egy Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülésen aranysakál tépett szét egy macskát és egy őzet, a vad egyre gyakoribb vendég Szeged környékén is.

A Győr-Moson-Sopron megyei eset:

…és a Szeged környékiek:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb