Smart SzegedSport

Elkészült Szeged legújabb ékessége – átadták a felújított görparkot az Erzsébet Ligetben

Vadonatúj, modern, versenyzésre is alkalmas görparkkal gazdagodott Szeged, csütörtökön ugyanis átadták az újszegedi Erzsébet Ligetben a gördeszkások és görkorcsolyázók új otthonául szolgáló létesítményt. A pálya különlegessége, hogy a fent említett sportokat űző szegedi fiatalokat is bevonták a tervezésbe, hogy az minél inkább az ő igényeiket szolgálja a későbbiekben.

A SZEGEDI GÖRPARK KÉT JÓL ELKÜLÖNÍTHETŐ RÉSZBŐL ÁLL

A pálya azért is kuriózum, mert ez az első, amely az Országos Görpark Program keretében elkészülhetett, a szegedi görparkot hamarosan további hét hasonló létesítmény követi az országban. Az Erzsébet Ligetben található létesítmény alapterülete 650 négyzetméter és két jól elkülöníthető részből áll: az egyiken az utcai elemek, korlátok, szegélyek vannak többségben, a másiknál a parkos, medencés jellegű idomok jellemzők. A szabványos pályákon gyakorolni és sportrendezvényeket is lehet majd tartani utcai, park, illetve all-terrain kategóriában.

A ROLLERESEK ÁLTAL HASZNÁLT ELEMEKET A KÉSŐBBIEKBEN MÁSHOL ÁLLÍTJÁK FEL A SPORTOLÓK SZÁMÁRA

A pályaszerkezet is különleges, 15 centiméteres vasbeton, illetve 15 centiméteres homok-kavics-bazaltzúzalék felhasználásával készült. A rolleresek által korábban használt elemeket, melyeket a görpark helyéről elbontottak, a felújítást követően máshol állítják majd fel. A szegedi önkormányzat térítésmentesen a sportolók rendelkezésére bocsájtja azt és segít számukra a megfelelő hely megtalálásában is.

30 MILLIÓ KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSBÓL ÉPÜLHETETT MEG A PÁLYA

A pálya az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által lebonyolított Országos Görpark Program keretében összesen 85 millió forintból épült, amelyből 30 millió forintot Magyarország kormánya, egészen pontosan az aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda adott.

A PÁLYA ALKALMAS HELYSZÍNT BIZTOSÍT A PROFI SPORTOLÓK KINEVELÉSÉRE ÉS EDZÉSÉRE

Az újszegedi, és a hamarosan felépülő további hét pálya is az Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség (MOGGSZ) szakmai bírálata mellett kapott támogatást. „Az Országos Görpark Program kiemelkedően fontos a munkánkban, hiszen a görkorcsolya 2020 óta olimpiai sportág”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a pálya átadóján, aki ezzel arra is utalt, hogy a programban szereplő összes pálya alkalmas helyszín profi sportolók kinevelésére és edzéseire is.

Fotók: Szűcs Péter

Forrás: aktivmagyarorszag.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb