Sport

Erős mezőny gyűlt össze: Horvátországban indítják a szezont a szegedi kick-boxosok

Gőzerővel indul be a 2022-es szezon a szegedi Halker-Király Team sportolóinál, hiszen a versenyzők Horvátországban nyitják meg az idei évet – olvasható a szegedi kick-boxosok közösségi oldalán. Mint írják, a patinás Európa Kupát február 11-13. között rendezik meg Horvátországban, és öten indulnak a versenyen Szegedről.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

A 12. Karlovac Open Kick-box Európa Kupán a csapat 5 versenyzője lép a küzdőtérre a kimondottan látványos és világviszonylatban a legnépszerűbb ún. pointfighting szabályrendszerben. Az posztból az is kiderült, hogy az idei versenyszezon első ranglista állomásán nagy, és erős mezőny gyűlt össze, az előzetes regisztrációk tanúsága szerint 27 ország közel 1000 versenyzője 1626 nevezést adott le.

ÖTEN INDULNAK ÚTNAK SZEGEDRŐL

A verseny csak elnevezésében maradt Európa Kupa, hiszen többek között Puerto Rico és Brazília is delegált versenyzőket a viadalra. A Halker-KirályTeam szegedi csapata két lányból: Bárdos Inez és Haider Katrin, valamint három fiúból: Nagy Bálint, Solymosi Bence és Solymosi Máté áll, akik több fronton is érintettek lesznek a hétvége során, hiszen többen közülük több súlycsoportban, a korosztály súlycsoport nélküli királykategóriájában (Grand Champion), és a korosztályos csapatok tagjaként is megmérettetnek az egyéni küzdelmek mellett.

A KOROSZTÁLYOS VILÁGBAJNOKSÁGRA VALÓ BEJUTÁS A CÉL

Bence 4, Bálint és Máté 3-3, Katrin 2, míg Inez ezúttal 1 kategóriában lép majd tatamira a rangos versenyen. Ranglista verseny lévén az impozáns serlegek és érmek mellett értékes pontokért is harcolnak a szegedi fiatalok, melyeknek az idei válogatottság kiharcolása szempontjából lesz komoly jelentősége, hiszen szokás szerint a magyar bajnoki címet megszerző versenyző mellett a súlycsoport ranglista elsője (a ranglista versenyeken gyűjtött legtöbb pont alapján) is kvalifikálja majd magát a magyar válogatott színeiben az év második felében – az írországi Dublinban – megrendezendő 2022. évi korosztályos világbajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps Consulting company
'Fel a tetejéhez' gomb