Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: kiállítás, X-Faktor válogatás és elő Valentin-napi bulik várnak ezen a hétvégén Szegeden

Izgalmas hétvége elé nézünk Szegeden! A Valentin – napra készülve már telis-tele van városunk az ünnepre hangoló bulikkal, de számos kiállításban is gyönyörködhetsz ezen a szombaton és vasárnapon, sőt, ha szeretnéd megmutatni tehetséged, téged is vár Szegeden az X-Faktor válogatás! Már nincs sok hátra a munkából, tarts ki, addig is, szemezgess a hétvége legígéretesebb programjaiból Kikapcsunkkal!

MA ISMÉT KITÁRJA KAPUIT A MÓRA FERENC MÚZEUM

Bő egy hónapos téli szünet után február 11-én, pénteken nyit ki újra a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A látogatókat új időszaki tárlattal várják, melyen nem csak a honfoglalás kori magyarok mindennapjait, hanem a régész szakma érdekességeit is megismerhetik a látogatók…..

AZ ÚJONNAN SZEGEDRE ÉRKEZETT ABA-NOVÁK FESTMÉNYEKET IS MEGCSODÁLHATOD A MÓRA FERENC MÚZEUMBAN

Fogas Ottó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója elmondta, a festményeket a pénteken újranyitó Kultúrpalota dísztermében láthatja a közönség. Az örökösökkel egyeztetve keresik az alkotások végső helyét, elképzelhető, hogy egy állandó kamaratárlat keretében mutatják majd be azokat.

MA ÚJRA KINYIT A VÁR ÉS KŐTÁR

A Vár és Kőtár a téli szünet után február 11-től lesz ismét látogatható. Mint a múzeum programjában írja, itt február folyamán módosított nyitva tartással üzemelnek. A látogatási szándékot a Móra Ferenc Múzeum főpénztárában kell jelezni, nyitvatartási időben.

LEHET, HOGY TE LESZEL A KÖVETKEZŐ? X-FAKTOR MEGHALLGATÁS LESZ SZEGEDEN

Február 12-én, szombaton X-Faktor meghallgatást tartanak Szegeden. 2021-ben szegedi srác nyerte kishazánk legnagyobb tehetségkutatóját, ha Alee (vagy a címben szereplő Hörcher Laci bácsi) nyomdokaiba lépnél, ne hagyd ki a lehetőséget!

A LEGSZÖGEDIBB SZÖGEDIRŐL, BÁLINT SÁNDORRÓL SZÓLÓ KIÁLLÍTÁSSAL VÁR A SZEGEDI DÓM LÁTOGATÓKÖZPONT

Bálint Sándor magyar néprajzkutatónak, „a legszögedibb szögedinek”, a 20. századi magyar néprajz és folklorisztika egyik legnagyobb alakjának állít emléket a jelenleg is tartó boldoggá avatási eljárása alkalmából a Szegedi Dóm Látogatóközpont csütörtökön megnyílt kiállítása.

TOVÁBBRA IS MEGTEKINTHETED A VENDÉGSÉGBEN AZ ÚRNÁL TÁRLATOT SZINTÉN A SZEGEDI DÓM LÁTOGATÓKÖZPONTBAN

Különleges kiállításnak ad otthont a Szegedi Dóm Látogatóközpont. Az 52. Eucharisztikus Világkongresszus inspirációjából táplálkozva a Krisztussal való találkozás misztériumát örökítették meg kortárs művészek különböző képzőművészeti alkotásaikban. Keddtől a Vendégségben az Úrnál című tárlat során 44 alkotó munkáját csodálhatja meg az érdeklődő közönség.   

MA ÚJRA JÉGRE SZÁLL A PEKINGI TÉLI OLIMPIÁN JÁSZAPÁTI PETRA

Délben veszi kezdetét a rövidpályás gyorskorcsolya női 1000 méteres negyeddöntője, ahol a 4. futamban a szegedi Jászapáti Petrának is szurkolhatunk!

HA KÖNNYED KIKAPCSOLÓDÁSRA VÁGYSZ, A SZEGEDI MOZIKRA EZEN A HÉTVÉGÉN IS SZÁMÍTHATSZ

BELVÁROSI MOZI

Igaz, csak hétfőn lesz Valentin-nap, de ha már a hétvégén ünnepelnétek kedveseddel, megnézhetitek a Vegyél el című romantikus vígjátékot Jennifer Lopez és Owen Wilson főszereplésével, Kate Winslet is érkezik a filmvászonra az Ammonita című romantikus drámában, Penélope Cruz pdig belekóstol az anyaság örömeibe a Párhuzamos anyák című drámában. A teljes műsort itt tudod megtekinteni.

CINEMA CITY

Ha családi mozizást tervezel a hétvégére, a Cinema City kínálatából megnézhetitek a Mágikus állatok iskolája című filmet, de Tom Holland főszereplésével egy fergeteges kalandban is részt vehetsz az Uncharted című filmben, mely az azonos nevű világsikerű videójáték alapján készült. A mozi teljes repertoárját itt tudod megnézni.

EGY KIS ELŐ VALENTIN – NAPI ÜNNEPLÉSHEZ MIT SZÓLSZ? VIDD EL TÁNCOLNI KEDVESED A SZEGEDI SZOMBAT ÉJSZAKÁBA

HUNGI

Ha szereted a Valentin-napot akkor azért, ha nem akkor meg pláne a Hungiban a helyed február 12-én, amikor a legromantikusabb buli zenék fognak szólni Loving Arms jóvoltából. Csajok magassarkút fel, fiúk az elegáns ingeket előkészíteni és irány a szegedi éjszaka!

SING SING

Ha a zúzósabb bulikat szereted, akkor szombat este a Sing Singben a helyed, ahol a Space 92, SanFranciscoBeat és Robin Futaki diktálja majd az ütemet!

RETRO KLUB

Valentin nap alkalmából Tinder partyval csábít a szombat éjszakába a Retro Klub, ahol DJ Bigiboy fogja elhozni neked a legjobb dance, pop, latin és r’n’b slágereket.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: buy red white mushrooms
'Fel a tetejéhez' gomb